onsdag 24 augusti 2016

Dragskott.nu rankar SHL:s tio bästa forwards

1. Joakim Lindström, Skellefteå
En av två synnerligen tunga återvändare i Skellefteå-lägret. Den rutinerade forwarden med NHL-meriterna är en av de hetaste kandidaterna när det handlar om att vinna SHL:s poängliga.

2. Oscar Möller, Skellefteå
På tal om superspetsar i SKE. Den målfarlige liraren bidrar starkt till det faktum att västerbottningarna har en ännu starkare forwardsbesättning än förra säsongen.

3. Milan Gulas, Färjestad
En av få spetsspelare på forwardssidan i FBK som läget är nu. Med ett målsinne utöver det vanliga.

4. Joel Lundqvist, Frölunda
Rutinerade Joel Lundqvist fick - åldern till trots - ett lyft i fjol och var en av kuggarna i guldjakten. En tämligen solid allroundspelare.

5. Pär Arlbrandt, HV71
Artisten med den underhållande spelstilen, som återvände till HV71 i slutet av förra säsongen. En av SHL:s mest begåvade spelare till sett offensiven.

6. Simon Hjalmarsson, Frölunda
Frölundas prestigevärvning. Simon Hjalmarsson kommer betyda oerhört mycket för göteborgarnas offensiv. En spelare med ett grymt brett offensivt register.

7. Niclas Bergfors, Linköping
Linköping har - enligt relativt många välinitierade - SHL:s vassaste forwardssida. Niclas Bergfors är det starkaste kortet på förhand.

8. Broc Little, Linköping
Beträffande LHC-lirare med det lilla extra framåt. Broc Littles kreativitet är något alldeles extra.

9. Bill Sweatt, Luleå
En spelare som blir en form av "nyförvärv" för Luleå om han får vara skadefri den här säsongen. Förmodligen en av SHL:s bästa skridskoåkare.

10. Geoff Platt, Växjö
Växjö har värvat riktigt bra och fått in några tungviktare på forwardssidan. NHL-meriterade Geoff Platt är den mest intressanta liraren på förhand.

Läs även:

Dragskott.nu rankar de tio bästa backarna i SHL
Dragskott.nu rankar de tio bästa målvakterna i SHL

Dragskott.nu rankar lagen i SHL - plats 1

Frölunda (12/15)

Målvakter: ++++

Johan Gustafsson och Dan Bakala.
Frölunda har inte SHL:s vassaste målvaktsbesättning, men den här lagdelen förtjänar utan tvekan en fyra. Johan Gustafsson - tillika en av guldhjältarna i fjol - är en toppmålvakt. Dan Bakala, som har varit lysande på allsvensk nivå de senaste åren, utgör en spännande tilltänkt backup.

***

Backar: ++++

Henrik Tömmernes, Matt Donovan, Jacob Larsson, John Nyberg, Mattias Nörstebö, Jonathan Sigalet, Oscar Engsund, Kristoffer Gunnarsson och Johannes Johanessen.
En lagdel som har drabbats av blytunga avbräck, men ändå ser riktigt vass ut. Här finns det både bredd och spets i såväl offensiven som defensiven. Få SHL-lag har en backbesättning som kan mäta sig med Frölundas.

***

Forwards: ++++

Joel Lundqvist, Robin Figren, Simon Hjalmarsson, Erik Nyström, Victor Olofsson, Mats Rosseli Olsen, Johan Sundström, Kristian Vesalainen, Casey Wellman, Patrik Carlsson, Sebastian Stålberg, Christoffer Ehn, Nicklas Lasu och Carl Grundström.
Ytterligare en lagdel där det har försvunnit tunga pjäser, varpå Frölunda har fyllt på med bra namn och kan ståta med en forwardsbesättning som möjligen kan vara SHL:s bästa. Nyförvärv i stil med Simon Hjalmarsson och Casey Wellman sticker ut. Frölunda har dessutom kvar många klassforwards från förra säsongens lag. Göteborgarna har material till fyra kvalitetskedjor.

Läs även:

Plats 2
Plats 3
Plats 4
Plats 5
Plats 6
Plats 7
Plats 8
Plats 9
Plats 10
Plats 11
Plats 12
Plats 13
Plats 14

Tyringes stora glädjebesked - den SHL-meriterade backen har gett klartecken

Tyringes lagbygge ser allt mer intressant ut. Det faktum att Mathias Sjöberg - tillika den SHL-meriterade backen - har bestämt sig för att stanna kvar betyder väldigt mycket för Skåne-laget.

Den 27-årige backen fick största delen av förra säsongen förstörd på grund av skador och mycket talade för att Tyringe-produkten skulle lägga av i år.

Rögle-bekantingen med 48 SHL-matcher på meritlistan har - bortsett från två kortare sejourer i Kristianstad - representerat moderklubben de sex senaste åren.

Enrico Miglioranzi hamnar i Hockeyettan

Kallinge/Ronnebys intressanta backbesättning är spikad för stunden. Enrico Miglioranzi tar den sista backplatsen i Blekinge-gänget.

Den 24-årige italienaren - som kan ståta med fyra mästerskapstitlar i Italien - noterades för 22 poäng på 38 matcher (inklusive slutspelet) i samma liga förra säsongen.

Tanken är att Miglioranzi ska göra Krif-debut redan i kvällens match mot Tyringe.

Tingsrydstalangen Carl Dahlin: "Finns inte så mycket annat i Tingsryd - man fokuserar på hockeyn"Mer om Tingsryd:

It's All About TAIF

Kallinge/Ronneby-nyförvärvet Johannes Nilsson: "Ville till ett lag som kunde ta mig till nästa level"