söndag 28 augusti 2016

Dragskott.nu avslöjar: Björn Jonason och Fabian Lundh är aktuella för Hockeyettan-laget

Huddinge är på väg att få ihop ett högintressant lag. Björn Jonason och Fabian Lundh - som är aktuella, enligt Dragskotts källa - utgör de senaste tunga namnen som kan förstärka 08-gänget.

Björn Jonason kommer närmast från en try out-sejour i allsvenska Södertälje och har varit en riktig poängmaskin på Hockeyettan-nivå. Hela 345 (!) pinnar på 280 bataljer talar sitt tydliga språk.

Fabian Lundh - tillika tränaren Stephan Lundhs son - lirade i allsvenska Pantern i fjol och noterades för 14 poäng på 52 matcher.

Den 24-årige forwarden har i övrigt bland annat ett förflutet i Växjös organisation på juniornivå.

Dragskott.nu rankar lagen i HockeyAllsvenskan - plats 11

11. Vita Hästen (8/15)

Målvakter: ++

Emil Jidskog och Daniel Marmenlind.
En lagdel som är försvagad i jämförelse med förra säsongen och har mycket att bevisa på den här höga nivån. Axel Brage är ett oerhört tungt avbräck. Emil Jidskog - som har varit suverän i Hockeyettan-sammanhang - har dock mycket potential och Örebro-lånet Daniel Marmenlind är en intressant talang.

***

Backar: +++

Daniel Josefsson, Morgan Hassel, Jordan Rowley, Oskar Drugge, Simon Åkerström, Alexander Younan, Ludvig Martinsson och Alexander Anderberg.
Backbesättningen förtjänar en svag trea, trots att den är rätt så svårbedömd sett till helheten. Rutinerade Daniel Josefsson är en kvalitetsback och Morgan Hassels comeback efter förra säsongens skadebesvär betyder mycket. Vita Hästen har även fått in en del högintressanta backar i form av exempelvis Oskar Drugge och Simon Åkerström.

***

Forwards: +++

Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson, Kruise Reddick, Simon Mitman, Erik Olsson, Markus Gunnarsson, Henrik Bankelius, Johan Adolfsson, Anton Blomberg, Kevin Elgestål, August Gunnarsson, Mattias Kalin, Rickard Palmberg, Emil Eriksson och Tobias Liljendahl.
Ytterligare en lagdel som ser hyfsad ut och förtjänar en svag trea. Spetsliraren Marcus Eriksson är en av seriens största profiler och får dra ett tungt lass. Rickard Palmberg och Jesper Samuelsson blir också viktiga i offensiven. Östgötarna har dessutom många gedigna grovjobbare med defensiva kvaliteter. Exempelvis i form av Johan Adolfsson och Mattias Kalin. Bredden är dock inte den bästa och Vita Hästens forwardsbesättning tillhör inte seriens övre halva som läget är nu.

Läs även:

Plats 12
Plats 13
Plats 14

Karlskrona dröjde med lönerna på grund av likviditetsproblem

Karlskrona hade likviditetsproblem tidigare i veckan, vilket resulterade i att klubben dröjde med att betala ut lönerna till spelare och övriga anställda.

Klubben saknade cirka 200.000 kronor på grund av en sjusiffrig skuld som betalades tidigare under sommaren.

De anställda väntas dock få sina löner på tisdag, uppger klubbdirektören Rolf Lindberg för SVT Blekinge.

Rolf Lindberg är inte orolig inför framtiden.
- Sommaren är som väntat en tuff säsong, men det finns inga som helst orosmoln inför hösten. Vi följer den ekonomiska plan vi har, säger KHK:s klubbdirektör till SVT Blekinge.

Ett tungt avbräck för Hockeyettan-laget - den SHL-meriterade backen lägger av

Huddinge har åkt på ett tungt bakslag. SHL-meriterade Filip Olsson - som inledde förra säsongen i AIK och avslutade den i HIK - lägger nämligen av.

Den 25-årige backen svarade för elva poäng på 16 Hockeyettan-matcher i fjol och hade något av en "monstersäsong" på den nivån så sent som säsongen 2014/2015.

"Har hittat nya utmaningar i livet och känner inte att ambitionen är lika hundraprocentig längre", skriver Huddinges hemsida om nyheten.

Östersundsnyförvärvet David Lillieström Karlsson om AIK-sejouren: "En fantastisk tid i karriären"