fredag 9 september 2016

Dragskotts avslöjande bekräftat: Klassforwarden förstärker Huddinge

Dragskott.nu avslöjade som bekant - redan den 23 juli - att Rasmus Dahlberg Karlsson var klar för en comeback i Huddinge.

Nu är det officiellt att spetsforwarden förstärker "Talangfabriken".

Den 24-årige liraren kommer närmast från spel i seriekonkurrenten Visby/Roma, där han mäktade med 19 poäng på 21 matcher förra säsongen.

Sportchefen Fredrik Mälberg om kanonnyförvärvet.
- I Dahlberg Karlsson får vi en mycket speedig kreativ forward som jobbar hårt och även har förmågan att producera poäng. En pusselbit som passar mycket väl in i vårt sätt att spela, säger Huddinges sportchef till klubbens hemsida.

Nybro-backen har gått upp 15 (!) kilo under sommaren

Erik Lindström har gått upp rejält i vikt under sommaren i syfte att få bättre fysiska förutsättningar för att ta nästa steg i hockeykarriären.

Det handlar om hela 15 (!) kilo. Matchvikten ligger numera på 99 pannor.

Nybro-backen om resonemanget med viktökningen.
- Jag har alltid varit stor men en spelande back, mer än en fysisk. Jag vill höja det och bli jobbigare att möta. Sedan tror jag att de flesta är bekväma, man tränar mycket på det man är bra på. Istället för att lägga större vikt på det man behöver förbättra, säger Erik Lindström till Barometern.

Den 25-årige backen är inne på sin femte säsong i Nybro-tröjan i följd och har noterats för 88 pinnar på 149 Hockeyettan-bataljer.

Jonathan Pudas hyllar Kevin Clark

Många tvivlade på Jonathan Pudas i SHL-sammanhang inför förra säsongen, varpå Kiruna-sonen gjorde succé och var en av Brynäs viktigaste backar.

Brynäs har inte bara fått behålla många kuggar från förra säsongens lagbygge, utan även värvat högintressant.

Det gäller inte minst AHL-meriterade Kevin Clark - en spelare som bland annat har öst in poäng i den tyska högstaligan.

Ovanstående spelare är ett av två nyförvärv som Jonathan Pudas anser att det är värt att hålla lite extra koll på.
- (Ryan) Gunderson är ju bra. Men sen kan Kevin Clark vara en spelare som jag tror kan lyckas. Han är ruggigt snabb och jag tror att han kommer passa bra in i den här ligan. Det är en spelare som många kommer gilla att se på matcherna, han kommer nog bjuda på ett och annat. Han har fin teknik och bra skott, det kan bli en hel del poäng från hans klubba, säger Brynäs-backen till NSD.

Skellefteås klassvärvning: "Det här kändes i särklass som det bästa stället att spela och utvecklas på"

NHL-meriterade Joni Ortio var ett jagat byte innan han bestämde sig för att välja Skellefteå av alla klubbar.
- Det fanns ett par erbjudande, men det här kändes i särklass som det bästa stället att spela och utvecklas på, säger den 25-årige målvakten till Norran.

Många välinitierade var tveksamma till SKE:s målvaktsbesättning innan finländarens intåg och västerbottningarnas betraktades inte som en av de hetaste guldkandidaterna. 

Nu är läget ett annat och många ser Skellefteå som SHL:s vassaste lag.
- Jag vill verkligen vinna varje match och det känns som att det kommer passa väldigt bra med vad AIK vill, säger Joni Ortio till tidningen.

TPS-produkten kommer närmast från tre säsonger i Nordamerika, där han mestadels har spelat i AHL.

Ortio har i övrigt bland annat VM-meriter och har varit framträdande i den finska högstaligan.

Hudiksvallsnyförvärvet Anton Hedberg: "Har hört mycket bra om Hudik av andra spelare"