torsdag 22 september 2016

Visbys sportchef: "I så fall får vi spela våra hemmamatcher i Oskarshamn eller Södertälje vilket så klart är ohållbart"

Visby/Romas ishall är under all kritik och håller inte måttet för ett eventuellt avancemang till HockeyAllsvenskan.

Nu hoppas klubben på ett nybygge och ett omfattande projekt som bland annat även ska innehålla studentlägenheter och en simhall.

Sportchefen André Lundholm om vikten av att få en vettig ishall.
- Visby Roma har en ambition på att ta steget upp i Allsvenskan och Visby Ishall håller inte måttet på långa vägar utan i så fall får vi spela våra hemmamatcher i Oskarshamn eller Södertälje vilket så klart är ohållbart, säger Visby/Romas sportchef till Hela Gotland.

Siktet är inställt på minst 2.500 åskådare när det handlar om publikkapaciteten.
- Vi tänker att det ska vara en kombinationsanläggning som kan nyttjas även på andra sätt. Det är lätt att bygga en stor scen i en ishall vilket gör att man kunna ta betydligt fler åskådare än befintliga anläggningar som finns idag, på detta sätt får Gotland möjlighet till en bra musikscen för större artister, Melodifestivalen eller för den delen en bilmässa eller andra utrymmeskrävande utställningar, säger André Lundholm.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Vita Hästen - AIK

Matchtips: 2.
Vita Hästen jagar revansch efter två raka nederlag. AIK blir ett stort kraftprov. Gnaget har håvat in sex poäng på tre matcher och som seriefavoriter av många välinitierade. Vita Hästen lär förvisso stå emot bra inför hemmapubliken, men tipset utgörs av att AIK - som är starkare sett till samtliga lagdelar - styr upp det här till slut.

***

Modo - Tingsryd

Matchtips: 1.
Modo är i gungning efter två raka förluster. Tingsryd - som har inlett serien med två vinster på tre matcher - blir en svår utmaning. Modo har dock ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset är att Öviksgänget håvar in tre pinnar.

***

Bik Karlskoga - Oskarshamn

Matchtips: 2.
Oskarshamn är på jakt efter lagets fjärde vinst i följd. Möjligheterna är mycket goda. Bik Karlskoga har bara tagit tre poäng på lika många matcher och har ett sämre lag i allmänhet. Tipset är att IKO vinner igen. Mycket tack vare det starka målvaktsspelet.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Leksand - Djurgården

Matchtips: 2.
Leksands första SHL-match sedan säsongen 2014/2015. LIF drar mycket vinning av hemmaplansfördelen, men det är inget snack om att Djurgården ska betraktas som favoriter i kväll. Stockholmarna har ett bättre lag sett till åtminstone två av tre lagdelar. Tipset är att Dif drar det längsta strået i kväll redan under ordinarie speltid. Mycket tack vare övertaget på forwardssidan.

***

Rögle - Växjö

Matchtips: X.
En väldigt oviss match. Rögle har förstärkt rejält i jämförelse med förra säsongen. Hårdsatsande Växjö - som, enligt många välinitierade, är ett topp tre-lag - blir ett ordentligt kraftprov. Lakers har i grunden ett bättre lag, men känslan är att RBK kämpar till sig minst en pinne inför den fanatiska hemmapubliken i Lindab Arena.

Dragskott.nu tippar kvällens match i Hockeyettan Norra


Kalix - Asplöven

Matchtips: 2.
Derbydags i Part Arena. Kalix gjorde det bra som fick med sig en poäng borta mot Piteå i premiären. Asplöven - som tog en komfortabel hemmaseger mot SK Lejon - är emellertid tveklöst favoriter i kväll. AHC har ett bättre lag på alla fronter. Ett poängtapp för tornedalingarna vore mycket oväntat.

Skadeläget ljusnar för succélaget från Malmö

Pantern - som är ett av HockeyAllsvenskans största positiva överraskningslag hittills - har vunnit två av tre matcher.

Inte nog med det. Nu börjar dessutom skadeläget ljusna ordentligt.

Robin Dahse gjorde comeback i den senaste matchen mot Bik Karlskoga och Jakob Karlsson väntas spela på fredag, berättar IKP-tränaren Håkan Åhlund för Sydsvenskan.

Lägg därtill att Ludwig Karlsson är tillbaka på is inom några dagar, samtidigt som Thom Flodqvist har tagit av gipset, uppger Håkan Åhlund för samma tidning.

Djurgårdens tränare om Leksand: "De kan slå alla på käften och visa att man är bättre än vad folk tror"

Många är övertygade om att Leksand blir ett bottenlag i SHL som kommer tvingas kvalspela för existensen i högstaligan.

Robert Ohlsson - tillika Djurgårdens nye tränare - är inte så säker på det.
- Men det finns en underdogmöjlighet där och de kan slå alla på käften och visa att man är bättre än vad folk tror. Det är tuffare att vara favorittippat än att vara underdog, och det brukar passa svenskar, säger den före detta Frölunda-tränaren till Dalarnas Tidningar.

Dif-tränaren vill även lyfta fram "Perra" Johnsson. 

Robert Ohlssons svar på frågan om hur mycket Leksands tränare betyder.
- Mycket. Hans lugn och trygga ledarstil förra säsongen, i den fas Leksand befann sig i var fantastisk för föreningen, säger Robert Ohlsson.

Östersundsnyförvärvet Johan Molldén: "Jag gillar Molla som tränare"