söndag 25 september 2016

Dragskott.nu tippar söndagens matcher i Hockeyettan Södra


Hanhals - Tranås

Matchtips: 2.
Succénykomlingarna jagar lagets tredje raka seger. Mycket talar för att vinstsviten tar stopp i dag. Tranås gjorde det bra som hemmabetvingade Halmstad nu senast och Taif kan stoltsera med ett bättre lag än Hanhals. Tipset utgörs av att Tranås vinner redan under ordinarie speltid.

***

HC Dalen - Helsingborg

Matchtips: 1.
Det här är en match som HC Dalen ska vinna. Bortaförlusten mot namnkunniga Kristianstad är inget att haka upp sig på och Jönköpingsgänget har ett mycket bättre lag än Helsingborg. HHC tog visserligen revansch nu senast genom att hemmabetvinga Nybro, men HC Dalen på bortaplan lär bli för svåra.

***

Nybro - Kallinge/Ronneby

Matchtips: 2.
En rätt så svårtippad match. Nybro har haft det tungt inledningsvis. Det gäller även Kallinge/Ronneby, tillika det andra laget i söderettan som fortfarande är poänglösa. Vikings hemmaplansfördel betyder mycket, men Krif har ett bättre lag och tipset utgörs av att Blekinge-gänget - som hade ett oerhört tufft spelprogram i de två första bataljerna - drar det längsta strået.

Dragskott.nu tippar söndagens SHL-match


Linköping - Färjestad

Matchtips: X.
En väldigt oviss tillställning. Linköping har mycket att bevisa efter två förluster i följd redan under ordinarie speltid. Färjestad blir en tuff utmaning. FBK gjorde det bra som hemmabetvingade Örebro i premiären. LHC har dock ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Känslan är trots allt att Färjestad får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen. Delvis tack vare den starka backbesättningen.

Dragskott.nu tippar söndagens match i HockeyAllsvenskan


AIK - Timrå

Matchtips: 1.
En mycket oviss sammandrabbning. AIK - som har torskat två av fyra matcher - är en besvikelse hittills. Timrå blir ett stort kraftprov. Tik leder serien och elva poäng på fyra bataljer inger respekt. Gnaget har dock i grunden ett bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset är att AIK vinner under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar söndagens prestigematch i Hockeyettan Norra


Piteå - Sundsvall

Matchtips: 1.
Två av de vassaste lagen i Hockeyettan Norra drabbar samman i LF Arena. Piteå kan stoltsera med två vinster i följd, men har tappat en poäng, medan Sundsvall har sopat rent på tre matcher. Det är upplagt för en riktig rysare. PHC:s hemmaplansfördel väger tungt och känslan är att norrbottningarna vinner under ordinarie speltid.

Karlskronas intro

Västervik förstärker forwardsbesättningen

Victor Öhman hade en nyckelroll när Västervik tog steget upp i HockeyAllsvenskan förra året, varpå den målfarlige forwarden återvände till Skåne för spel i seriekonkurrenten Pantern.

Nu står det dock klart att Limhamsprodukten Victor Öhman - som har varit utlånad till Kristianstad, där han öst in poäng - återigen hamnar i VIK, avslöjar MrMadhawk.se.

Den 24-årige forwarden är bokförd för 22 poäng på 109 allsvenska matcher i Malmö och Oskarshamn.

Noterbart är att Västervik därmed har två (!) Victor Öhman i laget.

Tom Wandell hyllar Örebro-fansen efter hemmapremiären