måndag 26 september 2016

Dragskott.nu utser veckans lag i HockeyAllsvenskan


Målvakt

Robin Rahm, AIK
Räddningsprocent: 96,55.
Den SHL-meriterade målvakten vaktade kassen i två av veckans matcher och släppte bara in två baljor i dessa segerbataljer.

***

Backar

Stefan Johansson, AIK
Mål: 1. Assist: 1.
På tal om exempel på heta AIK-spelare. Matchvinnare med sitt 2-0-mål i hemmamatchen mot svårspelade Timrå och en bra insats i allmänhet.

Marcus Bohman, Södertälje
Mål: 1. Assist: 1.
Södertälje-nyförvärvet - som var något av en doldis i Timrå - har varit bättre än väntat så här långt och visat upp kvaliteter över hela banan. Bland annat i form av det uppoffrande spelet i egen zon. En spelare med oerhört mycket karaktär.

***

Forwards

Sebastian Lauritzen, Timrå
Mål: 1. Assist: 4.
Den rutinerade liraren har mycket höga förväntningar på sig i Timrå-återkomsten. Sebastian Lauritzen har inte gjort någon besviken hittills. Tik-stjärnan hade stor show när laget körde över Pantern på hemmaplan - bland annat i form av en magisk framspelning.

Jens Lööke, Timrå
Mål: 1. Assist: 3.
Timrå har många vassa forwards. Det gäller inte minst talangfulle Jens Lööke. Tik-forwarden sänkte Västerås på bortaplan och var het i allmänhet den senaste veckan.

Pierre Engvall, Mora
Mål: 4. Assist: 1.
Matchens artist när Mora föll borta mot Västervik. Fyra (!) mål smäller onekligen högt.

Dragskott.nu utser veckans lag i SHL


Målvakt

Oscar Alsenfelt, Malmö
Räddningsprocent: 100.
Malmö-målvakten - som hade stora skadebesvär i fjol - har onekligen fått en kanonstart på säsongen. Det faktum att han höll nollan hemma mot Karlskrona säger en hel del om den saken.

***

Backar

Fredrik Lindgren, Skellefteå
Mål: 0. Assist: 1.
Den kvicke backen var inte bara delaktig i det matchvinnande målet i lördagens derby mot Luleå, utan var även en defensiv klippa och noterades för +2 på plus/minus-fronten i serieinledningen.

Christian Jaros, Luleå
Mål: 0. Assist: 1.
Stortalangen med den underhållande spelstilen fortsätter att övertyga. Inte minst när det gäller närkampsspelet. "Monstertacklingen" i det första derbyt mot Skellefteå var något alldeles extra.

***

Forwards

Joakim Lindström, Skellefteå
Mål: 2. Assist: 0.
Skellefteås hemvändare har inlett SHL-säsongen på ett utmärkt sätt. Två snygga mål i dubbelmötet mot ärkerivalerna Luleå inger respekt.

Tuomas Kiiskinen, Växjö
Mål: 2. Assist: 2.
Den målfarlige forwarden, som är inne på sin tredje säsong i Lakers-dressen, fortsätter att vara en stark offensiv kraft i Växjö-lägret. Volleymålet i derbyt mot HV71 stack ut lite extra.

Christopher Liljewall, Rögle
Mål: 1. Assist: 3.
Rögle-produkten var inte direkt någon framträdande poängplockare i fjol, men har inlett den här säsongen lysande. Hela fyra (!) poäng - vilket innebär att han var inblandad i samtliga RBK-mål i bortasegern mot Örebro - får ses som något av en "chock".

Victor Öhman om återkomsten till Västervik: "Fantastiskt kul att få spela i den röda dressen igen"