onsdag 28 september 2016

Luleås glädjebesked

Ilari Melart har haft skadekänningar den senaste tiden och missade dagens träning.

Den KHL-meriterade finländaren väntas dock vara redo för spel i morgondagens "måste-vinna-match" mot Leksand, berättar Luleå-tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson för NSD.

Melart - som var "segstartad" i fjol - har fått en spelmässig bra start på den här säsongen och varit en av Luleås viktigaste spelare hittills.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Pantern - Almtuna

Matchtips: 1.
En väldigt oviss match. Pantern - som föll stort nu senast borta mot Timrå - har varit väldigt ojämna inledningsvis. Almtuna blir en tuff utmaning. Ais kan ståta med två vinster i följd och har en väldigt hög kapacitet. Känslan är dock att IKP, som drar mycket vinning av hemmaplansfördelen, blir för svåra i kväll.

***

Tingsryd - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.
Tingsryd är utan tvivel favoriter i kväll. Taif har håvat in nio poäng på fyra matcher och bortavinsten mot Modo inger respekt. Bik Karlskoga är på rätt väg, men har varit ojämna hittills och Tingsryd har ett bättre lag i allmänhet. Tipset är att smålänningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Västerås - Mora

Matchtips: X.
Två lag som har haft det tungt så här långt möts. Västerås har bara tagit en enda poäng på fyra matcher. Mora har förlorat tre av fyra matcher och haft stora defensiva besvär. MIK har visserligen ett bättre lag än VIK, men känslan är att masarna tappar poäng i kväll.

***

Björklöven - Västervik

Matchtips: 1.
Björklöven är illa ute efter fyra raka nederlag. Succénykomlingarna Västervik blir en svår nöt att knäcka. Tre vinster på fyra matcher inger respekt. Det har trots allt sett hyfsat ut rent spelmässigt för Löven emellanåt och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset är att Björklöven rycker upp sig och håvar in full pott inför hemmapubliken i den här "måste-matchen".

***

Södertälje - Vita Hästen

Matchtips: 1.
Södertälje har inlett serien på ett starkt sätt utifrån förutsättningarna. Åtta poäng på fyra bataljer talar sitt tydliga språk. Vita Hästen har förvisso varit ojämna, men är på gång i och med hemmavinsten mot självaste AIK. Det är upplagt för en rysare i Scaniarinken. Tipset är att SSK drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Timrå - Oskarshamn

Matchtips: X.
Två av HockeyAllsvenskans bästa lag drabbar samman. Timrå föll visserligen nu senast, men en bortaförlust mot AIK är inget att haka upp sig på och fyra vinster på fem matcher imponerar. Oskarshamn har vunnit tre av fyra matcher och blir en rejäl utmaning. Tipset är att IKO får med sig minst en pinne från kvällens sammandrabbning. Delvis tack vare den starka defensiven.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-match


Djurgården - Karlskrona

Matchtips: 1.
Det här är en match som Djurgården ska vinna under normala omständigheter. Karlskrona vann visserligen nu senast, men en hemmaseger mot mediokra Leksand säger inte så mycket. Dif har ett bättre lag än KHK på alla fronter och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset är att stockholmarna vinner redan under ordinarie speltid.

Linköpings general manager räknar med ett positivt besked

Gustav Forsling har gjort bra ifrån sig i Nordamerika den senaste tiden och är med i kampen om en plats i Chicago Blackhawks.

Fredrik Emwall, tillika Linköpings general manager, tror dock fortfarande att den 20-årige backen kommer återvända till östgötalaget i form av en utlåning senare under säsongen.
- Chicagos plan har hela tiden varit att han ska spela i Linköping en säsong till. Det är i alla fall vad som sagts till oss. Sedan vet man aldrig. Han kan göra succé, det kan dyka upp skador... men jag tror fortfarande att han spelar hos oss i vinter, säger LHC-bossen till Corren.

Forsling svarade för 24 poäng på 54 SHL- och SM-slutspelsmatcher och kunde stoltsera med magnifika +23 på plus/minus-fronten förra säsongen.

Hockeyettan-lagets glädjebesked - den HA-meriterade forwarden återvänder

Joakim Törnqvist avslutade förra säsongen i Kiruna och svarade för hela tio poäng på nio matcher i Kif-tröjan.

Nu står det klart att Teg-bekantingen - som är bokförd för tre pinnar på 26 allsvenska matcher sedan tiden i Björklöven - återvänder till Kiruna.

Tränaren Tomas Sandlin om glädjebeskedet.
- Det är tacksamt att få in en spelare man känner till och en spelare som är bekant med föreningen och vårt spelsätt. Han kommer komma in i det snabbt då vi kör dubbla is och fyspass imorgon och ett vardera på torsdag innan vi sätter oss på bussen på fredag, säger Kirunas tränare till klubbens hemsida.

Leksandsbacken: "Vi har tagit framsteg i varje match"

Leksand har fortfarande inte tagit en enda poäng i serieinledningen, men Markus Lauridsen ser ändå ljust på lagets möjligheter framöver.

Den danske backen anser att LIF:s insats i matchen mot Växjö var ett fall framåt.
- Jag och alla andra får ju lite mer erfarenhet för varje match som går och jag vet att alla känner likadant. Vi har tagit framsteg i varje match, säger Markus Lauridsen till Dalarnas Tidningar.

Nyförvärvet från AIK har fått en bra poängmässig start på sin första SHL-säsong i karriären och mäktat med två pinnar på tre matcher.

Lagspelaren - en film om HC Dalen-centern Erik Glimberg