tisdag 4 oktober 2016

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Björklöven - Modo

Matchtips: 2.
Modos andra match inom loppet av två dagar. Öviksgänget har ryckt upp sig ordentligt och inkasserat två vinster i följd. Björklöven har inlett seriespelet på ett bedrövligt sätt rent helhetsmässigt, men är på rätt väg i och med bortasegern mot Vita Hästen. Modo lär dock bli för svåra i kväll. Delvis med tanke på gästernas spetskompetens.

***

Vita Hästen - Västervik

Matchtips: 1.
Prestigematch i Himmelstalundshallen. En mycket svårtippad sammandrabbning. Vita Hästen har varit ojämna i serieinledningen, men har trots allt två segrar på de tre senaste matcherna. Succénykomlingarna Västervik blir ett stort kraftprov. VIK har håvat in hela 15 poäng på sex matcher. Tipset är emellertid att Vita Hästen drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-match


Malmö - Leksand

Matchtips: 1.
En tämligen enkeltippad match. Malmö har sopat rent hittills och inkasserat fem trepoängare i följd. Leksands insats nu senast hemma mot Örebro var visserligen ett fall framåt, men LIF har idel förluster i serieinledningen och det är ingen tillfällighet med tanke på att det spelmässiga varit uselt. Redhawks har ett mycket bättre lag och hemmaplansfördelen betyder en hel del. Allt annat än tre Malmö-poäng vore mycket oväntat.

Panterns ordförande är besviken: "Haft samtal med Hockeyallsvenskan och C More. Vi har känt oss diskriminerade"

Pantern har inlett seriespelet på ett rätt så bra sätt rent sportsligt, men publiksnittet ligger för närvarande bara på 518 åskådare, vilket är överlägset sämst i HockeyAllsvenskan och sämre än vad många Hockeyettan-klubbar mäktar med.

Ordföranden Mattias Schönhult om vad som krävs för att publiksnittet ska lyfta rejält framöver.
- Det är viktigt att man når ut och det har vi kanske inte gjort. Vi har vuxit väldigt snabbt och för bara något år sedan fanns vi inte ens på sociala medier till exempel. Tidigare i veckan har vi haft samtal med Hockeyallsvenskan och C More. Vi har känt oss diskriminerade på grund av våra publiksiffror, säger Malmö-klubbes ordförande till 24Malmö.

Det är dock ingen fara på taket kortsiktigt rent ekonomiskt. IKP har nämligen bara budgeterat för ett publiksnitt på 500 åskådare den här säsongen.

Almtuna hoppas på SHL-lån

Almtuna har skadebesvär på backsidan. Per Svensson och Albin Carlson blir borta en tid.

En kortsiktig lösning kan vara att plocka tillbaka Simon Stensson (Huddinge) och eventuellt ge junioren Jakob Ragnarsson chansen.

Tanken är dock i första hand att satsa på SHL-lån.

En spelare från Djurgården är det troligaste alternativet.
- Då handlar det om en back som har erfarenhet på den här nivån. Jag har haft en dialog med Brynäs och Frölunda också men de är väldigt tunna på sina backsidor, säger sportchefen Tobias Pehrsson till UNT.

Timrås spelarbudget är inte större än förra säsongen

Namnkunniga Timrå har som bekant ett betydligt bättre lag än i fjol, men spelarbudgeten är inte större än förra säsongen.

Det är åtminstone vad sportchefen Kent Norberg påstår i en intervju med Sundsvalls Tidning.

Budgeten ligger på sju miljoner kronor.

Spelarlönerna är visserligen på en högre nivå än i fjol, men den totala kostnaden är ändå densamma tack vare att alla spelare har egen bostad - till skillnad från i fjol när hotellkostnaderna var relativt höga för klubben på grund av bostadsbrist.

Modo-forwarden Patrik Karlkvist om segern mot moderklubben Södertälje: "Offensivt var det ganska bra"