onsdag 12 oktober 2016

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


AIK - Mora

Matchtips: 1.
Namnkunniga AIK har mycket att bevisa efter tre raka nederlag. Mora blir en tuff uppgift. Masarna har håvat in tre vinster på de fyra senaste matcherna. Gnaget har dock ett bättre lag och är hemmastarka. Lägg därtill att MIK är ett tveksamt bortalag. Tipset är att AIK inkasserar tre poäng.

***

Tingsryd - Västerås

Matchtips: 1.
Tingsryd har haft det tungt på sistone. Två nederlag på tre matcher talar sitt tydliga språk. Mycket talar dock för en seger i kväll. Taif har gjort en mycket bättre säsong än Västerås hittills. VIK ska dock inte räknas bort. Västmanlänningarna är på gång till följd av två raka segrar. Tipset utgörs dock av att Taif blir för svåra i kväll. Delvis med tanke på smålänningarnas defensiva övertag.

***

Oskarshamn - Pantern

Matchtips: 1.
Det här är en match som Oskarshamn ska vinna under normala omständigheter. IKO har tagit poäng i tre matcher i följd och vunnit två av dessa. Pantern har hamnat i en svacka (tre raka förluster) och Oskarshamn kan ståta med ett bättre lag i allmänhet. IKO lär inte tappa en enda pinne mot Malmö-gänget inför hemmapubliken.

***

Björklöven - Timrå

Matchtips: 1.
Prestigematch i T3 Center. Björklöven har visat gott gry på sistone. Två segrar på tre matcher är ett bra facit. Timrå blir ett enormt kraftprov. Tre raka trepoängare inger respekt och Tik har gjort en mycket bättre säsong än Umeå-gänget i allmänhet. Björklöven har å andra sidan en rätt så hög grundkapacitet och känslan är att västerbottningarna styr upp det här till slut. Delvis tack vare den höga högstanivån när det gäller målvaktsspelet.

***

Södertälje - Almtuna

Matchtips: 1.
Södertälje jagar ett trendbrott efter fyra raka förluster. Almtuna har ett bra läge. Segern mot AIK ger råg i ryggen. Ais har emellertid ett dåligt bortalag och känslan är att SSK studsar tillbaka i kväll. Delvis tack vare lagets offensiva övertag.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Hanhals - Vimmerby

Matchtips: 2.
Viktig match i AllEttan-kampen. Hanhals inledde serien på ett utmärkt sätt, men har dippat den senaste tiden. Vimmerby har visserligen två nederlag på de tre senaste matcherna, men vann nu senast hemma mot Halmstad och ska betraktas som favoriter i kväll. VH har ett bättre lag och lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

HC Dalen - Nybro

Matchtips: X.
En väldigt svårtippad sammandrabbning. Det är upplagt för en rysare i Skandia Mäklarna Center. HC Dalen har förlorat två av de tre senaste matcherna. Nybro - som har tre vinster på de fyra senaste bataljerna - har ett riktigt bra läge. Dalen är dock hemmastarka och lär få med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Kristianstad - Varberg

Matchtips: 1.
En minst sagt enkeltippad match. Kristianstad kan stoltsera med sex raka trepoängare. Varberg har fortfarande inte vunnit en enda match. KIK är bättre på alla fronter och lär vinna med minst tre måls marginal.

***

Tranås - Helsingborg

Matchtips: 1.
En lurig match för Tranås. Helsingborg har ett sämre lag, men är på gång till följd av två vinster i följd. Taif föll förvisso nu senast, men en bortaförlust mot Kristianstad är inget att haka upp sig på och smålänningarna har två segrar på tre matcher. Hemmaplansfördelen väger tungt och tipset utgörs av att Tranås vinner under ordinarie speltid.

***

Tyringe - Kallinge/Ronneby

Matchtips: X.
Tyringe jagar ett trendbrott efter tre förluster i följd. Kallinge/Ronneby blir en mycket tuff uppgift. Krif har rest sig på ett imponerande sätt efter den tuffa serieinledningen och håvat in tre raka trepoängare. Blekinge-gänget har ett bättre lag, men Tyringes hemmaplansfördel väger tungt. Känslan är att skåningarna får med sig minst en poäng från den här matchen.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-match


Växjö - Karlskrona

Matchtips: 1.
Växjö jagar revansch efter att ha förlorat de tre senaste SHL-matcherna. Karlskrona är en positiv överraskning och har håvat in fem vinster i följd. KHK har dock "överpresterat" och det är upplagt för att Blekinge-gänget kommer ner på jorden i kväll. Växjö har ett bättre lag och hemmaplansfördelen väger tungt. Tipset är att Lakers drar det längsta strået.

Dragskott.nu tippar kvällens toppmatch i Hockeyettan Västra


Kumla - Mariestad

Matchtips: 1.
Toppmatch i ICA Maxi Arena. Tredjeplacerade Kumla har tagit 15 poäng på sex matcher. Mariestad toppar serien och har ett tvåpoängsförsprång till Närke-gänget. Skaraborgarna har ett bättre lag, men Kumlas hemmaplansfördel väger tungt. Tipset är att Kumla drar det längsta strået under ordinarie speltid. Mycket tack vare målvaktsspelet.

Skellefteå-målvakten blev för dyr för den allsvenska klubben

Erik Hanses har fortfarande kontrakt med Skellefteå, men ingår som bekant inte i SKE:s framtidsplaner.

Modo är en av klubbarna som har visat intresse för att ta över kontraktet, men det föll på kostnadsnivån.

Sportchefen Mikael Lindgren om Modos intresse.
- Det stämmer att vi förhandlade med Modo om Erik, men de tyckte att det blev för dyrt att lösa honom från hans kontrakt med oss. Nu har de tagit in en finsk målvakt och jag har inte pratat med Svartvadet (Per, Modos sportchef) på flera veckor, säger Mikael Lindgren till P4 Västerbotten.

Skellefteås sportchef om det aktuella läget med masen.
- Vi jobbar tillsammans med Eriks agent för att hitta en klubb som han gillar. Det kommer och går erbjudanden, men det gäller att ta det lite lugnt och ha is i magen. Förhoppningsvis hittar vi snart en lösning, säger SKE:s sportchef.

Stort biljettintresse inför prestigematchen i Plivit Trade-hallen

Succénykomlingarna Västervik drabbar samman med Oskarshamn på fredag. Det handlar om en match med derbykaraktär.

Biljettintresset är mycket stort inför bataljen i Plivit Trade-hallen. Cirka 2.000 biljetter hade sålts under gårdagen, uppger VT.

Mycket talar för fullsatt i arenan som har tillstånd att ta in 2.500 (inklusive lagen och personal) personer.

Per Embretsen (vice ordförande i VIK) om biljettläget.
- Man får nog se till att skaffa sig en biljett ganska snabbt om man vill vara säker på att få en, säger han till VT.

AIK-nyförvärvet Robin Dahlström: "Ska tillföra energi och tyngd"