torsdag 13 oktober 2016

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Brynäs - Leksand

Matchtips: 1.
Prestigemöte i Gavlerinken. Brynäs är tämligen stora favoriter. BIF har övertygat i form av två vinster mot riktigt bra motstånd på sistone. Leksand har sju (!) nederlag i följd och ett mycket sämre lag än Brynäs på alla fronter. Gävle-gänget lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Skellefteå - Färjestad

Matchtips: 1.
Skellefteå jagar revansch efter tre raka förluster i SHL. Möjligheterna är mycket goda. SKE har ett bättre lag än Färjestad och hemmaplansfördelen väger tungt. FBK är förvisso på uppgång till följd av hemmasegern mot Frölunda, men har förlorat tre av de fyra senaste SHL-matcherna och lär inte få med sig en enda poäng från den här sammandrabbningen.

***

HV71 - Örebro

Matchtips: 1.
Det här är en match som HV71 ska vinna under normala omständigheter. Smålänningarna har vunnit de tre senaste SHL-matcherna med god marginal och är hemmastarka. Örebro är förvisso på rätt väg, men har varit tveksamma sett till det helhetsmässiga i SHL den här säsongen. HV71 har framför allt ett stort offensivt övertag och lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Linköping - Malmö

Matchtips: 1.
Linköping har ett bra läge i kväll. LHC kan ståta med två raka vinster i SHL och är obesegrade under ordinarie speltid i fyra bataljer i följd. Malmö är förvisso på nedgång i och med torsken i Örebro, men sju vinster på åtta matcher inger respekt. Linköping har emellertid i grunden ett bättre lag och känslan är att östgötarna styr upp det här till slut.

***

Djurgården - Luleå

Matchtips: 2.
En mycket svårtippad match. Djurgården har varit halvdana hittills och förlorat fyra av de fem senaste SHL-matcherna. Luleå svarade för en usel insats nu senast borta mot Brynäs, men har gjort det rätt så bra sett till helheten i serieinledningen. Dif:s hemmaplansfördel betyder en hel del, men LHF har ett bättre lag. Tipset är att Luleå drar det längsta strået. Mycket tack vare målvaktsspelet.

***

Frölunda - Rögle

Matchtips: 1.
En enkeltippad batalj. Frölunda föll visserligen borta mot Färjestad nu senast, men tog trots allt poäng och har vunnit fyra av de fem senaste SHL-matcherna. Rögle är mycket formsvaga (tre nederlag i rad) och göteborgarna är bättre sett till samtliga lagdelar. Frölunda kan dessutom ståta med idel trepoängare i hemmaplanssammanhang. Den trenden lär utökas i kväll.

Ekonomisk succé för Luleås damverksamhet - matchen inbringade drygt 400.000 kronor

Inte nog med att Luleå betvingade Modo med 6-2 och fortfarande inte har tappat en enda poäng (nio trepoängare i följd) i SHDL.

LHF - som lockade hela 3.150 (!) åskådare till Coop Norrbotten Arena - slog dessutom publikrekordet i grundseriesammanhang och matchen blev en riktig kassasuccé.

Luleås damverksamhet drog nämligen in drygt 400.000 kronor - att jämföra med cirka 40.000 i vanliga fall när det handlar om en grundseriematch.

Vd:n Stefan Enbom ser emellertid inte den ekonomiska aspekten som det viktigaste, utan påpekar att det i första hand handlar om att öka intresset för damhockey, berättar han för NSD.

Leksands sportråd dementerar

Leksands sportråd är på plats i Schweiz för att titta på spelare.

Det handlar dock inte om spelare som är aktuella för laget redan den här säsongen.

Dick Axelsson har sagt att han är intresserad av spel i SHL nästa säsong, men han förhandlar inte med LIF.
- Det kan jag dementera på en gång. Vi är där nere mer generellt för att titta på massa olika spelare, säger Fredrik Jax (en av tre medarbetare i sportrådet) till Dalarnas Tidningar.

Luleås stora glädjebesked - poängmaskinen har bestämt sig

Michelle Karvinen - som har mäktat med hela 19 (!) poäng, varav elva fullträffar, på nio matcher - toppar för närvarande SDHL:s poängliga och är en av många glödheta Luleå-spelare.

Den 26-årige forwardsstjärnan, som är inne på sin andra säsong i LHF-tröjan, har ett kontrakt som går ut nästa år.

Nu står det dock klart att Karvinen har bestämt sig för att stanna kvar i ytterligare minst en säsong, avslöjar NSD.

Poängmaskinen var en av Luleås viktigaste spelare när laget gick hela vägen och vann SM-guld förra säsongen.

Jättetalangen är högaktuell för SHL-klubben

Luleå har varit mycket framgångsrika med att vidareförädla utländska talanger de senaste åren. Dean Kukan och Christian Jaros utgör ett par klockrena exempel i sammanhanget.

Nu är ytterligare en jättetalang aktuell. Det handlar om Filip Zadina, vilket Ulf Engman (sportchef i LHF Unga) bekräftar för Norrbottens-Kuriren.

Det enda som återstår är att den 16-årige forwarden och hans agent kommer överens med Pardubice.

Tjecken har bland annat erfarenhet från spel i U18-landslaget, där han har noterats för tio poäng på lika många matcher.

Karlskrona-tränaren Mikael Aaro hyllar Henrik Nilsson

Kristianstadsstjärnan Joel Gistedt om den utökade segersviten: "Imponerad av arbetsinsatsen"

Henrik Thegel om Södertäljes trendbrott: "Viktig och skön vinst för oss"