lördag 15 oktober 2016

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Djurgården - Örebro

Matchtips: 1.
Djurgården är inne i en svacka. Fem förluster på de sex senaste SHL-matcherna talar sitt tydliga språk. Örebro är en lurig motståndare. ÖHK har inte direkt rosat marknaden sett till det helhetsmässiga, men är på gång i och med två raka vinster. Örebro är dessutom ett hyfsat bortalag. Dif har dock ett bättre lag och tipset utgörs av att stockholmarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Växjö - Brynäs

Matchtips: 1.
Växjö har haft det oerhört tungt den senaste tiden. Fyra raka nederlag i SHL-sammanhang säger en hel del. Brynäs blir en tuff uppgift. BIF åkte visserligen på en oväntad smäll nu senast hemma mot Leksand, men har tagit sex pinnar på de tre senaste matcherna och gjort en bra säsong sett till helheten. Lakers har dock i grunden ett bättre lag. Känslan är att smålänningarna styr upp det här redan under ordinarie speltid.

***

Rögle - HV71

Matchtips: 2.
Rögle har hamnat i en svacka. Fyra raka förluster talar sitt tydliga språk. Det är inte allför mycket som talar för ett trendbrott i dag. HV71 föll förvisso nu senast hemma mot Örebro, men har håvat in nio poäng på fyra senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än RBK hittills. Bortastarka HV71 lär vinna igen. Delvis tack vare det defensiva övertaget.

***

Frölunda - Linköping

Matchtips: X.
En mycket oviss batalj. Frölunda är favoriter. Göteborgarna har vunnit fem av de sex senaste SHL-matcherna och är obesegrade under ordinarie speltid i dessa bataljer. Linköping är ett negativt överraskningslag så här långt och har varit ruskigt ojämna. Grundkapaciteten är dock mycket hög. Känslan är att LHC får med sig minst en pinne från den här tillställningen och därmed bryter Frölundas trepoängssvit i hemmaplanssammanhang.

***

Luleå - Färjestad

Matchtips: 1.
Luleå jagar lagets fjärde seger inom loppet av fem matcher. Möjligheterna är mycket goda. LHF har ett bättre lag än Färjestad, som varit ojämna hittills. FBK är dock på stark uppgång. Två vinster i följd mot namnkunniga lag talar sitt tydliga språk. Luleå är dock hemmastarka. Tipset utgörs av att LHF drar det längsta strået inför hemmapubliken.

***

Karlskrona - Skellefteå

Matchtips: 2.
Skellefteå är hårt pressade inför matchen mot succélaget Karlskrona. SKE har fyra SHL-nederlag i följd och är en stor besvikelse hittills. KHK blir ett kraftprov. Blekinge-gänget har sex vinster i följd och kan ståta med en mycket stark defensiv. Skellefteå har dock i grunden ett bättre lag och känslan är att vinden vänder för västerbottningarna i kväll. Delvis tack vare lagets offensiva spetskompetens.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan


Almtuna - Björklöven

Matchtips: 1.
En tämligen svårtippad sammandrabbning. Almtuna har haft det tungt på sistone. Fyra nederlag på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Björklöven är på stark uppgång. Två segrar i följd efter att ha hemmabesegrat Timrå nu senast imponerar. Västerbottningarna är dessutom ett hyfsat bortalag. Ais har dock i grunden ett bättre lag. Tipset utgörs av att Uppsala-gänget vinner under ordinarie speltid.

***

Mora - Södertälje

Matchtips: 1.
Mora jagar revansch efter förlusten borta mot AIK. Det var trots allt starkt att ta poäng och masarna har håvat in poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Södertälje är visserligen på rätt väg till följd av hemmavinsten mot Almtuna, men har fyra förluster på de fem senaste matcherna. MIK är dessutom hemmastarka. Tipset är att Mora drar det längsta strået. Mycket tack vare det offensiva övertaget.

***

Timrå - Vita Hästen

Matchtips: 1.
Timrå - som föll nu senast borta mot Björklöven - är ute efter revansch. Möjligheterna är mycket goda. Tik har tagit nio poäng på de fyra senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Vita Hästen så här långt. Östgötarna har dessutom haft det tungt (tre förluster på fyra matcher) den senaste tiden. Timrå har inte tappat en enda poäng på hemmaplan och lär inte göra det i dag heller.

Dragskott.nu tippar lördagens match i Hockeyettan Södra


Vimmerby - Tyringe

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Vimmerby är favoriter i dag. VH har håvat in två trepoängare i följd och det skiljer sex pinnar mellan lagen. Därmed inte sagt att Tyringe ska räknas bort. Skåningarna är på gång till följd av hemmavinsten mot Kallinge/Ronneby nu senast. Vimmerbys hemmaplansfördel väger tungt och smålänningarna har ett bättre lag. VH lär inte tappa en enda poäng i dag.

Dragskott.nu tippar lördagens match i Hockeyettan Västra


Mariestad - Borlänge

Matchtips: 1.
Toppmatch i Hockeyettan Västra. Mariestad jagar revansch efter bortaförlusten mot Kumla. Möjligheterna är tämligen goda. Skaraborgarna har vunnit sex av sju matcher och hemmaplansfördelen väger tungt. Borlänge blir ett kraftprov. Serieledarna har bara tappat två pinnar på sju matcher. Tipset är att Mariestad - delvis tack vare det offensiva övertaget - drar det längsta strået.

Percy Nilsson bjuder på arenahyran - Pantern hoppas på 3.000 åskådare

Panterns publiksnitt ligger för närvarande bara på 515 åskådare, vilket är överlägset sämst i HockeyAllsvenskan.

Malmö-klubben räknar dock med en helt annan publikantalsnivå när IKP - vars hemmaarena i vanliga fall är Malmö Isstadion - drabbar samman med Modo den 29 januari.

Matchen kommer spelas i Malmö Arena och arenaägaren Percy Nilsson väntas bjuda på arenahyran, uppger Sydsvenskan.

Det är gratis inträde och Pantern-ordföranden Mattias Schönhult hoppas på 3.000 åskådare, berättar han för tidningen.

Skellefteå har inte för avsikt att värva

Skellefteå är SHL:s största fiaskolag hittills. Endast sju poäng på lika många matcher talar sitt tydliga språk.

Många SKE-fans är oroliga och hoppas på nyförvärv.

Sportchefen Mikael Lindgren har dock inte för avsikt att värva som läget är nu.
- Vi ska inte värva. Vi har, precis som ni (media) tyckte inför säsongen, så har vi en jättebra trupp att jobba med. Det har vi fortfarande. Det är liksom bara att komma ur det här och jobba ännu hårdare för att ta sig ur det här. Fokus på nästa träning, nästa match och ta sig till vinnarspåret igen. Sedan hitta detaljer och ta det bit för bit, säger Skellefteås sportchef till Expressen.

Spelaravbräcken är en stor anledning till västerbottningarnas motgångar. 

Det handlar exempelvis om Oscar Möller, som bara har spelat en enda match den här säsongen. 

Kyle Cumiskey - som fortfarande inte har spelat någon SHL-match i år - utgör ett annat exempel i sammanhanget.

Leksandscentern väntas bli borta i 3-4 veckor

Rutinerade Tommi Paakkolanvaara ådrog sig en skada i derbyt mot Brynäs.

Nu står det klart att Leksandscentern blir borta relativt länge.

Fysioterapeuten Stefan Persson om skadeprognosen.
- Smällen på Tommi tog lite illa. Han ådrog sig underkroppsskada och förväntas bli borta från spel i tre, fyra veckor, säger Stefan Persson till Dalarnas Tidningar.

Den 33-årige finländaren - som var med om LIF:s SHL-avancemang tidigare i år - har inlett säsongen med att vara poänglös på åtta matcher och noterats för -6 på plus/minus-fronten.

Kristianstads reklamfilm inför prestigematchen mot Troja/Ljungby