söndag 23 oktober 2016

Lundeström, Mikkelson och Sweatt visade vägen för avbräcksdrabbade Luleå

Luleå gjorde sammanfattningsvis inte direkt någon kanonmatch i kväll. Tvåmålssegern känns oerhört missvisande sett till matchbilden och det här var lagets sämsta hemmamatch sett till spelet i årets upplaga av SHL hittills.

Faktum är att HV71 var betydligt bättre än LHF rent spelmässigt och hade ett rejält spelövertag i de två första perioderna, varpå norrbottningarna ryckte upp sig i slutronden.

Avbräcksläget måste lyftas fram som en delförklaring i sammanhanget. Luleå saknade fyra tilltänkta nyckelspelare (Ilari Melart, Jan Sandström, Kael Mouillierat och Julius Juntilla), samtidigt som Christian Jaros inte fullföljde matchen - då är det klart att det blir tufft att föra en match mot ett så pass skickligt lag som HV71.

Det ska dock tilläggas att LHF släppte till relativt få klara målchanser i den här matchen, vilket - utöver segern i sig - får ses som det stora glädjeämnet för hemmalagets del.

***

Det insläppta målet var en rejäl tavla, men Joel Lassinantti var återigen bra sett till helheten och svarade för ett antal stabila ingripanden mellan stolparna.

***

Brendan Mikkelson var något av en härförare på backsidan och riktigt bra över hela banan. Luleå-backen tog ett enormt stort ansvar i ett läge där backbesättningen som sagt var ordentligt vingklippt. Kanadensarens bästa match den här säsongen så här långt.

***

Isac Lundeström gjorde ett snyggt mål och var även bra i övrigt. Det är uppenbart att 16-åringen är en talang utöver det vanliga.

Kvicke Bill Sweatt ska också berömmas lite extra för en väldigt stark offensiv insats.

Hårt jobbande Johan Forsberg - som återigen fick chansen i en lite mer "spetsig" kedja - gjorde det också väldigt bra och visade framfötterna över hela rinken.

***

Andreas Borgman klev fram mest i HV71-lägret och tog många bra offensiv över hela banan.

***

Mattias Tedenby blixtrade till stundtals i offensiven och visade prov på sitt vassa offensiva register.

Matchfakta

Luleå - HV71 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Andra perioden:
1-0 Isac Lundeström (Bill Sweatt, Brendan Mikkelson), spel fem mot fyra.

Tredje perioden:
2-0 Johan Forsberg (Brendan Mikkelson, Bill Sweatt), 2-1 Andreas Borgman, 3-1 Daine Todd (Andreas Falk, Anton Hedman).

Skott: 26-24 (7-11, 5-8, 14-5).
Utvisningar: Luleå 6 minuter. HV71 10 minuter.
Domare: Wolmer Edqvist och Pehr Claesson.
Publik: 4.245.

Dragskott.nu tippar söndagens matcher i Hockeyettan Södra


Hanhals - Nybro

Matchtips: 2.
Nybro har ett gyllene läge att befästa AllEttan-platsen. Sex vinster på de sju senaste matcherna inger respekt. Hanhals har dippat rejält (fem nederlag i följd) efter den starka serieinledningen och slår ur underläge. Västkustgänget är förvisso ett rätt så bra hemmalag, men Vikings är grymt bortastarka och har ett mycket bättre lag. Tipset är att smålänningarna inkasserar tre poäng.

***

Helsingborg - Varberg

Matchtips: 1.
Helsingborg är stora favoriter i dag. HHC kan ståta med tre segrar på de fyra senaste matcherna och är dessutom hemmastarka. Varberg har nio (!) nederlag i följd och ett betydligt sämre lag än Helsingborg på alla fronter. Skåningarna lär håva in tre pinnar.

***

Tyringe - Troja/Ljungby

Matchtips: 2.
Tyringe slår onekligen ur underläge i dag. Skåningarna har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Troja/Ljungby stod för ett riktigt styrkebesked nu senast genom att ta ner Kristianstad på jorden och fem vinster i följd imponerar. Troja har dessutom inte tappat en enda poäng på bortaplan. Gästerna är starkare över hela banan och lär vinna redan under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar söndagens SHL-match


Luleå - HV71

Matchtips: 1.
En väldigt oviss sammandrabbning. Luleå är favoriter. Tre vinster på de fyra senaste matcherna är ett bra facit. Den spelmässiga prestationen var dock halvdan nu senast borta mot Rögle. LHF har dessutom en del tunga spelaravbräck. HV71 kan ståta med fem segrar på de sex senaste matcherna och är väldigt bortastarka. Luleå är emellertid hemmastarka och har ett bättre lag. Tipset är att LHF håvar in tre pinnar. Mycket tack vare målvaktsspelet.

Dragskotts avslöjande om Maximilian Eisenmenger bekräftat

Dragskott avslöjade som bekant att Maximilian Eisenmenger var på gång till Hockeyettan Västra-laget Arboga.

Så blev också fallet. Djurgårds-forwarden med U17-landslagsmeriterna (Tyskland) var nämligen med i Arbogas senaste match mot Köping i form av en utlåning.

Eisenmenger blev poänglös, vann 50 procent av tekningarna och sköt två skott på mål.

Perra Johnsson hoppas på nyförvärv till Leksand: "Det är klart som fan"

Jumbolaget Leksand har redan fyra poäng upp till strecket och allt talar, precis som väntat inför säsongen, för att LIF - med nuvarande lag - kommer bli avsågade i ett relativt tidigt skede av grundserien.

Tränaren "Perra" Johnsson är tydlig med att det behövs nyförvärv.
- Det är klart som fan, säger han till Dalarnas Tidningar.

Mikael Karlberg (en del av sportrådet) är positiv till att förstärka laget.

Problemet är att det - till skillnad från Sportbladets uppgifter - inte finns pengar som läget är nu.
- Vi har inte fått in några extra pengar. Vi är i samma läge som innan vi startade säsongen. Vi sonderar terrängen hela tiden. Men vi har inget namn. Vi jobbar långsiktigt och just nu så bygger vi vidare på det laget vi har nu så mycket det går. Om det dyker upp något i december, januari eller februari det vet jag inte, säger Mikael Karlberg.

Södertäljes tränare är besviken: "Det är förjävligt"

Det är bara fyra andra allsvenska klubbar som har ett högre hemmasnitt än Södertälje, men SSK är - publikstödet till trots - ett bedrövligt hemmalag.

Endast sex poäng på lika många matcher och -12 i målskillnad talar sitt tydliga språk.

Tränaren Mats Waltin är mycket besviken.
- Det är bland det absolut värsta. Det är förjävligt att vi inte kan prestera bättre på hemmaplan inför våra fans. Det är jädrigt surt måste jag säga. Det är viktigt att man visar att man krigar. I dag är insatsen för svajig och det är jag otroligt ledsen över, säger Södertäljes tränare till LT.

Ett stort orosmoln för det allsvenska laget

Timo Niemi utgick i matchen mot Björklöven. Det spekulerades i att det var av sportsliga skäl, men så var inte fallet.

Finländaren ådrog sig en skada.
- Ja, vad som hände? Han är skadad. Så klart vet jag var han är skadad, men vi vet inte hur allvarligt det är. Nu ska vi få hem honom, vi ska se över det och så utgår vi från det, säger tränaren Jeremy Colliton till Dalarnas Tidningar.

Den U19-landslagsmeriterade målvakten lirade sporadiskt i den finska högstaligan så sent som i fjol och är bokförd för totalt tio bataljer i den berörda ligan.