lördag 29 oktober 2016

Asplöven ångar på - har bara tappat fem poäng på tolv matcher

Asplöven lär - precis som väntat inför ssäongen - ta en tämligen komfortabel AllEttan-plats.

Serieledande AHC är uppe i 31 poäng på tolv matcher och toppar norrettan med fyra pinnars marginal till Sundsvall.

I dag blev det vinst med hela 8-1 borta mot Sollefteå och målskillnaden (56-22) förbättrades därmed rejält.

Gustav Grundström var hetast på poängfronten i form av en 1+2-meny.

Ville Rajala (två mål), Roman Semjonovs (två mål) och Henri Snäll (två assist) var också framträdande rent poängmässigt.

Jesper Eriksson vaktade för övrigt Asplöven-kassen och tog 24 av 25 skott.

Kristianstad befäste serieledningen - tionde (!) segern på elva matcher

Kristianstad fortsätter att vinna i Hockeyettan Södra. Dagens 3-1-seger mot succélaget Nybro innebär att skåningarna kan stoltsera med tio (!) vinster på elva matcher.

KIK toppar därmed serien med fyra poängs marginal i ett läge där andraplacerade Troja/Ljungby har spelat en match färre.

Mats Lusths gäng svarade för en eminent tredjeperiod, som vanns med 3-0 och där Kari Sihvonen blev matchvinnare med sin 2-1-balja inför 877 åskådare i Kristianstads Ishall.

Daniel Andersson blev poängbäst med två assistpinnar.

Joel Gistedt vaktade KIK-kassen och tog 17 av 18 skott i en batalj där hemmalaget vann skottstatistiken med förkrossande 42-18 och där Oskar Sehlstedt vaktade gästernas bur.

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Färjestad - Leksand

Matchtips: 1.
En mycket enkeltippad match. Färjestad föll förvisso nu senast hemma mot Brynäs, men har sex vinster på sju matcher och det skiljer hela 16 poäng mellan lagen. Leksand har förlorat elva (!) av tolv matcher och slår sannerligen ur underläge i dag. FBK lär vinna redan under ordinarie speltid, trots att värmlänningarna inte direkt är något kanonlag i hemmaplanssammanhang.

***

Luleå - Linköping

Matchtips: 1.
Luleå är favoriter i dagens batalj. LHF har visserligen två raka förluster, men gjorde en väldigt bra match rent spelmässigt nu senast borta mot Örebro. Luleå var dessutom överlägsna när lagen möttes i premiären. Lägg därtill att LHC är på nedgång (två förluster i följd), samtidigt som LHF har ett bättre lag och är hemmastarka. Tipset utgörs av att Luleå håvar in tre pinnar inför hemmapubliken.

***

HV71 - Brynäs

Matchtips: 1.
HV71 jagar revansch efter två nederlag (varav nu senast mot just Brynäs) på de tre senaste matcherna. Smålänningarna har ett bra läge. HV71 är dels hemmastarka och har dels i grunden ett bättre lag än BIF. Det här är dock en tämligen oviss tillställning. Gävle-gänget är bortastarka och det är upplagt för en rysare. Tipset är att HV71 drar det längsta strået.

***

Frölunda - Skellefteå

Matchtips: 2.
Prestigemöte i Göteborg. Frölunda är favoriter. Västkustgänget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Skellefteå hittills. Frölunda är dessutom ruskigt hemmastarka. SKE är dock på stark uppgång i och med hemmavinsten mot Linköping och skadeläget har ljusnat ordentligt på sistone. Känslan är att västerbottningarna styr upp det här till slut. Delvis tack vare den offensiva spetskompetensen.

***

Växjö - Örebro

Matchtips: 1.
Växjö - som har tagit två trepoängare i följd - har ett kanonläge i dag. Örebro har varit ojämna och den spelmässiga insatsen nu senast var, vinsten till trots, tveksam. Lakers har ett mycket bättre lag och ska betraktas som favoriter. Tipset är att smålänningarna tar tre poäng igen, trots att ÖHK är ett rätt så bra bortagäng.

***

Malmö - Karlskrona

Matchtips: 1.
Toppmatch i Malmö Arena. Redhawks har haft det tungt på sistone. Tre torskar på fyra matcher talar sitt tydliga språk. Karlskrona blir ett enormt kraftprov. Fyra trepoängare i rad inger respekt och KHK är ett suveränt bortalag. Malmö vann dock det senaste mötet lagen emellan och har i grunden ett bättre lag. Lägg därtill att skåningarna är hemmastarka. Tipset utgörs av att Redhawks inkasserar tre poäng.

Dragskott.nu tippar lördagens match i HockeyAllsvenskan


Södertälje - Tingsryd

Matchtips: 1.
En match där Södertälje slår ur underläge. SSK - som har förlorat två av de fyra senaste matcherna - har varit ojämna på sistone. Tingsryd blir ett stort kraftprov. Taif har inkasserat tre trepoängare i följd och det skiljer hela 13 pinnar mellan lagen. Södertälje är dessutom ett uselt hemmalag och Tingsryds bortafacit är mycket starkt. SSK vann å andra sidan när lagen möttes i seriepremiären och känslan är att Sportklubben kämpar sig till ytterligare en vinst.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i Hockeyettan Södra


Varberg - Hanhals

Matchtips: 2.
Hanhals - som har förlorat sju matcher i följd - är ute efter ett trendbrott. Mycket talar för att så blir fallet, trots att Varberg hemmabetvingade Halmstad nu senast. Varberg har förlorat tio av elva matcher och Hanhals kan ståta med ett bättre lag. Gästerna lär vinna redan under ordinarie speltid.

***

Tranås - HC Dalen

Matchtips: 1.
Smålandsderby i Stiga Arena. Viktig match i AllEttan-kampen. Tranås har varit ojämna på sistone och får det tufft i dag. HC Dalen har tre segrar på fyra matcher och kan ståta med ett fyrapoängsförsprång. Tranås är dock väldigt hemmastarka och gästerna får ses som ett svagt bortalag. Tipset utgörs av att Taif vinner redan under ordinarie speltid.

***

Kristianstad - Nybro

Matchtips: 1.
Serieettan drabbar samman med serietrean. En match där Kristianstad är stora favoriter. Nio (!) vinster på tio matcher inger respekt. Nybro har visserligen varit starka sett till det helhetsmässiga de senaste veckorna, men är på nedgång i och med hemmaförlusten mot Tyringe. KIK är bättre sett till samtliga lagdelar och hemmaplansfördelen väger tungt. Skåningarna lär inte tappa en enda pinne i dag.

Vita Hästens sportchef: "De har fått en kostnadsräkning som ska betalas"

Vita Hästen kommer få ersättning av Västervik för Oskar Drugge.

Det handlar dock inte om någon stor summa.
- De har fått en kostnadsräkning som ska betalas. När det är klart. När de har betalat, det är inga jättekostnader, så ska det vara klart. Det har gått relativt smidigt, säger sportchefen Niklas Czarnecki till Folkbladet.

Östgötarna ligger för närvarande näst sist i HockeyAllsvenskan, men klubbens sportchef är optimistisk inför framtiden. 

Niklas Czarnecki anser att nyckeln är att få igång powerplayspelet, berättar han för tidningen.

Hästen har bara utnyttjat 8,7 procent av de numerära överlägena, vilket är näst sämst i serien.

Södertälje ska inte värva

Södertälje började serien bra, men har tappat oerhört mycket mark den senaste tiden och ligger sist i HockeyAllsvenskan.

Många anser att SSK börjar få in mer spetskompetens för att undvika att hamna i Kvalserien.

Tränaren Mats Waltin har dock en annan åsikt i frågan.
- Det är inte där saker ska ske, säger han till LT.

Spelarna och Black Bugs firar Karlskronas seger mot Frölunda

Robin Rahm kan bli kvar i Sverige

Robin Rahm skeppades som bekant nyligen från AIK när Gnaget värvade Gasper Kroselj.

Det är fortfarande oklart var målvakten med SHL-meriterna hamnar.

En fortsättning i Sverige är inte uteslutet.
- Jag avvaktar lite och ser hur det ser ut, det är inte så bråttom. Jag är intresserad av att spela utomlands men Sverige fungerar bra det också, säger Robin Rahm till Värmlands Folkblad.

Den 30-årige burväktaren - som var dopingavstängd i två år med start säsongen 2010/2011 - har spelat i AIK sedan 2014 och har i övrigt bland annat ett förflutet i Brynäs.

Back med allsvenska meriter till Hockeyettan-laget

Serieledande Huddinge fortsätter att göra högintressanta förstärkningar.

William Garpenlöv är det senaste namnet som ansluter till "Talangfabriken", uppger Sundsvalls Tidning.

Den 21-årige backen är bokförd för ett mål på elva allsvenska matcher i Timrå-tröjan den här säsongen.

Hanviken-produkten har i övrigt bland annat ett förflutet i Djurgårdens organisation och har tre U17-landskamper på meritlistan.