torsdag 10 november 2016

En defensiv triumf för Malmö - Jens Olsson och Noah Welch två av härförarna

Segermarginalen var visserligen i rejäl överkant i paritet till det spelmässiga, men det råder inga tvivel om att Malmö var det bästa laget i kväll och vann tämligen logiskt.

Försvarsinsatsen grundlade segern. Luleå hade förtvivlat svårt att få långa anfall och komma in på kassen.

LHF - som saknade några tunga pjäser i kväll - skapade relativt få klara målchanser och hade svårt att luckra upp Redhawks disciplinerade försvarsmur.

***

Oscar Alsenfelt hade inte alltför mycket att göra, men gjorde det riktigt bra när Luleå väl skapade något vettigt.

Jens Olsson var bäst på backsidan och en klippa över hela rinken.

På tal om backfronten. Noah Welch fick mycket förtroende och gjorde det framför allt bra i defensiven.

Kedjan med Andreas Thuresson, Ilari Filppula och Christoffer Forsberg var matchens främsta. Det var framför allt Thuresson som klev fram.

Fredrik Händemark - som gjorde mycket bra över hela banan - är ett annat exempel på en Malmö-forward som ska kreddas en hel del.

***

Få spelare gjorde det bra i Luleå-lägret. Christian Jaros utgör en spelare som ska berömmas. I hans fall för den fartfyllda och kreativa offensiven.

Matchfakta

Luleå - Malmö 0-5 (0-1, 0-1, 0-3)

Första perioden:
0-1 Andreas Thuresson (Fredrik Händemark, Ilari Filppula), spel fem mot fyra.

Andra perioden:
0-2 Frederik Storm (Jens Olsson, Konstantin Komarek).

Tredje perioden:
0-3 Fredrik Händemark (Ilari Filppula, Jens Olsson), spel fem mot fyra, 0-4 Erik Forssell (Mathias Tjärnqvist, André Benoit), mål i tom målbur, 0-5 Andreas Thuresson (Ilari Filppula, Fredrik Händemark), spel fem mot fyra.

Skott: 28-31 (10-8, 9-13, 9-10).
Utvisningar: Luleå 10 minuter. Malmö 8 minuter.
Domare: Marcus Linde och Linus Öhlund.
Publik: 4.277.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Luleå - Malmö

Matchtips: 2.
Två formsvaga lag möts. Luleå har tre raka nederlag och ett par tunga avstängningar ställer till det. Redhawks har också tre förluster i följd. LHF vann förvisso det senaste mötet lagen emellan, men Malmö var vassare rent spelmässigt den gången. Skåningarna är dessutom ett väldigt bra bortalag och har en bättre offensiv. Känslan är att Redhawks drar det längsta strået i kväll.

***

Leksand - Brynäs

Matchtips: X.
Prestigematch i Tegera Arena. Leksand slår ur underläge. Endast en vinst på 14 matcher är ett bedrövligt facit. LIF är dock på gång rent spelmässigt och ska på intet sätt räknas bort i kväll. Brynäs har vunnit två av de tre senaste matcherna och det skiljer hela 19 pinnar mellan lagen. Leksand vann å andra sidan det senaste mötet lagen emellan. Tipset är att masarna får med sig minst en poäng från den här sammandrabbningen.

***

Linköping - Färjestad

Matchtips: X.
En väldigt svårtippad match. Linköping har förvisso två nederlag på de tre senaste SHL-matcherna, men är på uppgång i och med bortasegern mot Luleå. Färjestad blir ett kraftprov. Åtta (!) vinster på nio matcher inger respekt. Bortastarka FBK vann dessutom när lagen möttes senast. LHC har dock en grymt hög kapacitet och känslan är att östgötarna tar poäng i kväll, hemmasvagheten till trots.

***

Djurgården - Frölunda

Matchtips: 2.
Djurgården slår sannerligen ur underläge i kväll. Åtta förluster i följd är ett bedrövligt facit. Frölunda kan ståta med fem vinster på de sex senaste SHL-matcherna och det skiljer 23 (!) pinnar mellan lagen. Lägg därtill att göteborgarna vann med tre måls marginal när lagen möttes senast. Frölunda lär inte tappa en enda poäng mot hemmasvaga Dif.

***

Örebro - Karlskrona

Matchtips: X.
Örebro har goda möjligheter att rubba succélaget Karlskrona. Två vinster på tre matcher är ett bra facit och ÖHK besitter en minst lika hög grundkapacitet som KHK. Blekinge-gänget är inne i ett riktigt stim. Fem raka vinster talar sitt tydliga språk. Karlskrona vann dessutom när lagen möttes senast och är ett suveränt bortagäng. Tipset är dock att Örebro får med sig minst en poäng från den här matchen. Mycket tack vare målvaktsspelet.

Dragskott.nu tippar kvällens match i HockeyAllsvenskan


Bik Karlskoga - Tingsryd

Matchtips: X.
Sexpoängsmatch i toppstriden. En synnerligen oviss tillställning. Bik kan stoltsera med fem segrar på sex matcher och har dessutom tagit poäng i tio (!) bataljer i följd. Tingsryd har hamnat i en svacka. Tre nederlag i rad talar sitt tydliga språk. Taif vann dock det senaste mötet lagen emellan och är bortastarka. Bik Karlskoga är emellertid oerhört hemmastarka och har en betydligt bättre defensiv. Tipset är att Karlskoga-gänget får med sig minst en pinne från kvällens match.

Björklöven och Modo - två klubbar som tillhör HockeyAllsvenskans toppskikt när det gäller spelarbudgeten

P4 Västmanland har sammanställt en spelarbudgetlista (inklusive sociala avgifter) i HockeyAllsvenskan.

Två klubbarna (Södertälje och AIK) har valt att inte gå ut med några budgetuppgifter.

Listan:

1) Modo: 12 miljoner.
2) Björklöven: 8,5 miljoner.
3) Almtuna: 8,3 miljoner.
4) Västerås: 7,9 miljoner.
5) Oskarshamn: 7,8 miljoner.
6) Timrå: 7,8 miljoner.
7) Västervik: 7,5 miljoner.
8) Mora: 7,1 miljoner.
9) Vita Hästen: 7 miljoner.
10) Tingsryd: 5,5 miljoner.
11) Bik Karlskoga: 5 miljoner.
12) Pantern: 5 miljoner.

Ett tungt avbräck för Karlskrona

Karlskronas defensiv har varit suverän hittills. Det har inte minst underskattade Niklas Arell stor i.

Nu står det dock klart att backen - som har noterats för hela +12 på plus/minus-fronten - kommer bli borta från spel ett tag.

Det handlar om minst en veckas frånvaro, uppger Blekingesport.

Det finns dock även glädjebesked. Både Filip Cruseman och Henrik Nilsson kommer nämligen göra comeback i kväll, enligt samma källa.

Tingsrydsnyförvärvet: "De var på redan i somras och det var intressant då"

Tingsryd presenterade som bekant en kvalitetsvärvning i går. Nicolai Bryhnisveen - som närmast kommer från spel i den finska högstaligan - ansluter till smålänningarna.

Den 25-årige backen, som var en av Timrås viktigaste spelare i fjol, hade mycket väl kunnat hamna i Taif redan för några månader sedan.

Norrmannen med A-landslagsmeriterna om beslutet att välja Tingsryd.
- Jag ser jättemycket fram emot det. De var på redan i somras och det var intressant då, men då öppnades andra möjligheter att åka till Finland och då gjorde jag det. Sen var de på bollen direkt när de hörde att jag kanske skulle lämna. Det har känts bra hela vägen. Jag har haft bra samtal med Magnus. Jag följde dem ifjol och de har gjort det bra i år också, säger Nicolai Bryhnisveen till Vxonews.

Djurgårdens intro

Jesper Thörnberg om Björklövens kanonform: "Vi släpper inte in så mycket mål längre"