lördag 12 november 2016

Nybro har ett kanonläge i AllEttan-jakten - Viktor Östlund fortsätter att övertyga

Tredjeplacerade Nybro har ett riktigt bra utgångsläge i jakten på att - äntligen - ta sig AllEttan.

Dagens 5-1-vinst hemma mot seriesexan Vimmerby innebär att Vikings har ett fempoängsförsprång ner till strecket med en match mer spelad.

Jordan Mayer satte det matchvinnande målet tidigt i den andra perioden och noterades även för en assistpoäng inför 1.878 åskådare i Liljas Arena.

Jesper Bärgård (två mål) var också het på poängfronten.

En annan intressant notering är att succén fortsätter för Viktor Östlund, tillika målvakten som räddade 21 av 22 skott i dagens sammandrabbning.

Dragskott.nu tippar lördagens SHL-matcher


Leksand - Luleå

Matchtips: 2.
Två lag som har haft det tungt på sistone drabbar samman. Luleå är - fyra förluster i följd till trots - favoriter. LHF vann enkelt när lagen möttes senast och är starkare över hela rinken. Leksand ska dock inte räknas bort, inte minst med tanke på att Luleå har en del tunga avbräck. Tipset är emellertid att LHF styr upp det här till slut. Delvis tack vare målvaktsspelet.

***

Färjestad - Malmö

Matchtips: X.
En mycket oviss sammandrabbning. Färjestad är enormt formstarka. Nio segrar på tio matcher inger respekt. Malmö har förvisso tre torskar på fyra matcher, men är på stark uppgång till följd av den komfortabla bortavinsten nu senast mot Luleå. Redhawks vann när lagen möttes senast och är bortastarka, men FBK har en högre kapacitet och känslan är att värmlänningarna får med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Karlskrona - Frölunda

Matchtips: 2.
Toppmatch i Blekinge. Karlskrona dippade visserligen nu senast i Örebro, men kan stoltsera med fem vinster på de sex senaste matcherna. Frölunda blir ett stort kraftprov, trots att laget har förlorat två av de tre senaste SHL-matcherna. Göteborgarna har ett bättre lag och ska betraktas som favoriter. Tipset är att Frölunda drar det längsta strået, trots att KHK vann det senaste mötet lagen emellan, samtidigt som västkustgänget är bortasvaga.

***

Skellefteå - Rögle

Matchtips: 1.
Ett av två dubbelmöten i dag. Skellefteå gjorde det bra som bortabetvingade Rögle i går och är stora favoriter i den här sammandrabbningen. SKE har i grunden ett mycket bättre lag och hemmaplansfördelen betyder mycket. Tipset är att Skellefteå återigen vinner redan under ordinarie speltid.

***

Örebro - Linköping

Matchtips: X.
Örebro har gjort det riktigt bra på sistone. Tre segrar på fyra matcher imponerar. Linköping har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och får det tufft i dag mot ett ÖHK som vann det senaste mötet lagen emellan. LHC har dock ett bättre lag och är bortastarka. Tipset utgörs av att östgötarna får med sig minst en poäng. Mycket tack vare lagets offensiva spetskompetens.

***

Brynäs - Djurgården

Matchtips: 1.
Brynäs är favoriter i dagens sammandrabbning. Nio poäng på fyra matcher är ett starkt facit. Djurgården har dock ett hyfsat läge. Dif:s hemmavinst mot självaste Frölunda får ses som ett styrkebesked. Stockholmarna har dock gjort en betydligt sämre säsong än Brynäs rent helhetsmässigt och är hemmastarka, samtidigt som Djurgården är ett bedrövligt bortalag. Tipset är att Brynäs vinner redan under ordinarie speltid. Delvis till följd av det offensiva övertaget.

***

Växjö - HV71

Matchtips: X.
Lördagens mest svårtippade match. Växjö jagar ytterligare en vinst mot HV71 och ska betraktas som favoriter med liten marginal, trots att Lakers inte direkt har varit något höjdarlag i hemmaplanssammanhang den här säsongen, samtidigt som HV är rätt så bortastarka. Känslan är att det här derbyt inte avgörs under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i HockeyAllsvenskan


Almtuna - Pantern

Matchtips: 1.
Almtuna har haft det tungt på sistone. Tre förluster på fyra matcher talar sitt tydliga språk. Mycket talar dock för en seger i dag. Pantern har åkt på två förluster i följd. IKP har "överpresterat" den här säsongen och Ais har ett bättre lag. Lägg därtill att Almtuna är ett riktigt bra hemmalag. Tipset är att Uppsala-gänget håvar in tre poäng inför hemmapubliken och därmed tar revansch för förlusten i den senaste matchen mot Malmö-gänget.

***

Oskarshamn - Timrå

Matchtips: X.
Oskarshamn jagar revansch efter hemmaförlusten mot Bik Karlskoga. IKO har tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och har ett bra läge i dagens batalj. Timrå blir ett kraftprov. Tik har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och gjort en mycket bättre säsong än Oskarshamn så här långt. Medelpadingarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Timrå är dock bortasvaga och IKO får betraktas som ett bra hemmalag. Tipset är att smålänningarna får med sig minst en pinne från den här sammandrabbningen.

***

Mora - Västerås

Matchtips: 1.
Mora jagar lagets fjärde vinst i följd. Möjligheterna är mycket goda. MIK har ett bättre lag än Västerås och är mycket hemmastarka. VIK ska dock på intet sätt räknas bort. Sex poäng på de tre senaste matcherna är ett bra facit och har gjort mycket bra i allmänhet en längre tid. Mora vann dock när lagen möttes senast och tipset utgörs av att masarna vinner igen. Delvis tack vare lagets offensiva övertag.

Dragskott.nu tippar lördagens matcher i Hockeyettan Södra


Nybro - Vimmerby

Matchtips: X.
Sexpoängsbatalj i AllEttan-striden. En mycket oviss match. Nybro har mycket att jobba på efter tre förluster på de fyra senaste matcherna. Vimmerby vann visserligen nu senast, men en seger mot Varberg säger inte så mycket och VH har fyra torskar på de fem senaste matcherna. Vikings vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Nybro har dock inte övertygat i hemmaplanssammanhang och Vimmerby har i grunden ett bättre lag. Tipset är att VH får med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Troja/Ljungby - Varberg

Matchtips: 1.
En väldigt enkeltippad match. Det ska vara klasskillnad i Ljungby Arena under normala omständigheter. Troja/Ljungby har vunnit elva av 13 matcher och är grymt hemmastarka. Varberg är seriens överlägset sämsta lag och Troja vann det senaste mötet lagen emellan tämligen komfortabelt. Troja/Ljungby lär vinna med minst tre måls marginal.

Oskar Drugge: "Först och främst handlar det om att hänga kvar utan kval"

Västervik har haft det tungt rent helhetsmässigt de senaste veckorna, men är på stark uppgång till följd av hemmasegern mot Björklöven.

Nykomlingarna har därmed redan ett tolvpoängsförsprång ner till kvalseriestrecket.

Oskar Drugge - som var en av förgrundsfigurerna och svarade för en 1+1-meny - om lagets möjligheter framöver.
- Först och främst handlar det om att hänga kvar utan kval. Men vi ligger bra till i tabellen och bör absolut kika uppåt i stället för att blicka nedåt. Däremot ska man inte glömma att det är en lång serie, mycket kan hända, säger toppbacken till VT.

Den 24-årige Luleå-sonen, som inledde säsongen i Vita Hästen, har noterats för tre pinnar på fem matcher i Västervikströjan den här säsongen.

Den NHL-meriterade backen förstärker SHL-laget

Linköping har jagat en klassback en längre tid. Nu har LHC fått napp - enligt uppgifter till Corren.

NHL-meriterade Anssi Salmela är närmare bestämt klar för östgötarna.

LHC får därmed in en back med gedigna kvaliteter över hela rinken i laget.

Salmela har bland annat ett förflutet i Brynäs, där han lirade så sent som i fjol.

Modo, HV71 och Färjestad utgör de övriga klubbadresserna på svensk mark.

Vita Hästen-stjärnan Rickard Palmberg: "Vi har något bra på gång"

Södertälje-backen William Kaijser: "Vi spelar bättre och bättre rent spelmässigt"