tisdag 22 november 2016

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher


Leksand - Växjö

Matchtips: 2.
Det här är en match som Växjö ska vinna under normala omständigheter. Lakers har tagit två trepoängare i följd mot riktigt bra lag och kan ståta med ett bättre lag än Leksand sett till samtliga lagdelar. Smålänningarna vann dessutom det senaste mötet lagen emellan och LIF är ett bedrövligt hemmalag. Tipset är att Växjö håvar in tre pinnar, trots att masarna är på uppgång.

***

Brynäs - Örebro

Matchtips: 1.
Mycket talar för en Brynäs-seger i kväll. Gävle-gänget har håvat in fyra vinster på de fem senaste bataljerna och är hemmastarka. Örebro är dessutom formsvaga (tre nederlag på fyra matcher). Lägg därtill att BIF vann när lagen möttes senast. ÖHK lär inte få med sig en enda pinne från den här matchen mot offensivt starka Brynäs.

***

Färjestad - Skellefteå

Matchtips: 2.
En mycket oviss batalj. Färjestad har mycket att jobba på efter tre raka nederlag. Skellefteå har också haft det tungt på sistone. Två förluster på tre matcher talar sitt tydliga språk. FBK vann när lagen möttes senast och SKE är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Skellefteå har dock i grunden ett bättre spelarmaterial och tipset utgörs av att västerbottningarna vinner redan under ordinarie speltid.

***

Frölunda - Malmö

Matchtips: 1.
Sexpoängsmatch i toppkampen. Frölunda är favoriter. Göteborgarna är grymt formstarka (fem segrar på de sex senaste matcherna). Malmö har mycket att jobba på efter tre nederlag på fyra matcher. Västkustgänget vann dessutom när lagen möttes senast. Redhawks har dock vunnit en match mot Frölunda den här säsongen och är ett bra bortalag. Tipset utgörs trots allt av att göteborgarna blir för svåra i kväll. Delvis med tanke på Frölundas starka defensiv.

***

Linköping - Rögle

Matchtips: 1.
Linköping är tämligen stora favoriter i kväll. LHC har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och kan ståta med ett mycket bättre lag än Rögle. RBK har dessutom fyra förluster på de fem senaste matcherna. Skåningarna är emellertid på rätt väg i och med hemmavinsten mot Färjestad och ska inte räknas bort. Rögle har dessutom besegrat östgötarna den här säsongen. Tipset är dock att bortasvaga RBK förlorar i kväll mot offensivt spetsiga Linköping.

***

Djurgården - Luleå

Matchtips: X.
En mycket oviss match mellan två lag som är på gång. Djurgården har vunnit två av de tre senaste matcherna. Luleå kan stoltsera med tre trepoängare i följd och har ett bättre lag. Dif är dessutom hemmasvaga. LHF är å andra sidan ett mediokert bortalag. Luleå vann det senaste mötet lagen emellan på straffar och känslan är att även den här sammandrabbningen slutar oavgjort under ordinarie speltid.

Dragskott.nu tippar kvällens match i HockeyAllsvenskan


Oskarshamn - Västerås

Matchtips: 1.
Oskarshamn jagar revansch efter två nederlag i följd. IKO ska betraktas som favoriter i kväll. Smålänningarna har ett bättre lag än Västerås och är hemmastarka. VIK har dock goda möjligheter. Västmanlänningarna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Lägg därtill att Västerås vann när lagen möttes senast. Den matchen spelades emellertid på hemmaplan och VIK är ett uselt bortalag. Tipset är att Oskarshamn vinner redan under ordinarie speltid.

Klassbacken kan förstärka Skellefteå

Marcus Högström skeppades nyligen från Spartak Moskva och jagas av ett antal SHL-klubbar.

Skellefteå - som har varit tydliga med att backsidan prioriteras när det gäller förstärkningar - kan bli nästa klubbadress för klassbacken.

Den 27-årige backen, med ett förflutet i SKE, om en eventuell återkomst.
- Det är som det alltid har varit. Det är en storklubb - det är alltid lockande. Hela min fästmös familj kommer därifrån. Många av mina närmsta vänner finns i Skellefteå. Jag vill gärna ha en rolig avslutning på säsongen när det varit så här den första delen. Jag är inte sugen att gå till en rysk klubb som missar slutspel till exempel, säger Marcus Högström till Norran.

Högström gjorde succé i Djurgården i fjol och noterades för 31 poäng på 58 SHL- och SM-slutspelsmatcher.

Södertälje vill låna ut Simon Karlsson

Simon Karlsson - som var en av Karlskronas viktigaste spelare i HockeyAllsvenskan för ett par år sedan - har stundtals gjort det riktigt bra även i Södertälje-tröjan den här säsongen.

Nu står det dock klart att SSK har för avsikt att låna ut allroundbacken, vilket har gett upphov till mycket förvåning bland Södertälje-fansen.

Tränaren Mats Waltin hänvisar till konkurrenssituationen på backsidan.

Det beror bland annat på att Olov Lundqvist är tillbaka efter skada.
- Lukas Carlsson som gjort väldiga framsteg. Plus Erik Ullman. Ullman har varit på tapeten tidigare, innan han gav sig i väg till USA. Det är en spelskicklig back med bra rörlighet som har ett stort konstruktivt spel i sig. Utifrån det har jag tagit det här beslutet, säger Södertäljes tränare till LT.

Waltin vill inte uttala sig om det är aktuellt att ta tillbaka Simon Karlsson i ett senare skede av säsongen, uppger han för tidningen.

Paltfest i Piteå