onsdag 23 november 2016

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i HockeyAllsvenskan


Björklöven - Bik Karlskoga

Matchtips: 1.
Björklöven jagar revansch efter två torskar på de tre senaste matcherna. Möjligheterna är goda. Inte minst med tanke på att västerbottningarna är ett bra hemmalag. Bik Karlskoga blir ett kraftprov. Bik har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har i grunden ett bättre lag. Björklöven vann å andra sidan när lagen möttes senast och värmlänningarna är inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang. Tipset är att Umeå-gänget drar det längsta strået inför hemmapubliken.

***

AIK - Almtuna

Matchtips: 1.
AIK har gjort det riktigt bra på sistone. Sju poäng på de tre senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Gnaget är favoriter i kväll. Almtuna blir ett kraftprov. Ais har håvat in två trepoängare i rad och vann dessutom det senaste mötet lagen emellan. Den matchen spelades dock i Uppsala och AIK är ett rätt så bra hemmalag. Tipset är att stockholmarna, som har ett bättre lag, inkasserar tre pinnar.

***

Tingsryd - Mora

Matchtips: 1.
Tingsryd har hamnat i en rejäl svacka i form av sex nederlag i följd. Mora blir en enormt tuff utmaning. Masarna kan stoltsera med sex vinster i följd och vann det senaste mötet lagen emellan. MIK är emellertid inte direkt något höjdarlag i bortaplanssammanhang och Taif:s hemmaplansfördel betyder en hel del. Känslan är att Tingsryd - som har ett lag med en högre kapacitet än Mora - styr upp det här till slut och vänder den negativa trenden.

***

Södertälje - Timrå

Matchtips: 1.
Bottenlaget Södertälje tar sig an Timrå. Södertälje slår onekligen ur underläge, men har trots allt hyfsade möjligheter. SSK tog full pott hemma mot Modo och håvade in en pinne borta mot Bik Karlskoga nu senast. Sportklubben har onekligen visat gott gry den senaste tiden. Lägg därtill att Timrå (två förluster på tre matcher) är på nedgång. Tik är dessutom ett mediokert bortalag. Känslan är att Södertälje drar det längsta strået och därmed tar revansch för förlusten i det senaste mötet lagen emellan.

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-match


HV71 - Karlskrona

Matchtips: 1.
HV71 jagar revansch efter två förluster i följd. Möjligheterna är mycket goda. Smålänningarna vann det senaste mötet lagen emellan och är ett riktigt bra hemmalag. Lägg därtill att Karlskrona har dippat (fyra förluster på fem matcher) den senaste tiden. KHK är å andra sidan bortastarka och ska på intet sätt räknas bort. Tipset utgörs emellertid av att HV71 drar det längsta strået. Delvis med tanke på Jönköpingsgängets starka offensiv.

Dragskott.nu tippar kvällens matcher i Hockeyettan Södra


Vimmerby - Hanhals

Matchtips: 1.
Det här är en match som Vimmerby ska vinna under normala omständigheter. VH har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och kan ståta med ett mycket bättre lag än Hanhals. Västkustgänget är visserligen på uppgång, men Vimmerby vann när lagen möttes senast och är ett bra hemmalag. Tipset är att VH håvar in tre pinnar.

***

Troja/Ljungby - Halmstad

Matchtips: 1.
Det råder inga tvivel om att Troja/Ljungby är väldigt stora favoriter i kväll. Troja har vunnit de fyra senaste matcherna och är oerhört hemmastarka. Lägg därtill att Halmstad har torskat sex av de sju senaste matcherna och är bortasvaga. Troja/Ljungby - som vann det senaste mötet lagen emellan - lär ta tre komfortabla poäng.

***

Helsingborg - Tranås

Matchtips: X.
En mycket oviss match. Helsingborg är hemmastarka, men har varit ojämna på sistone. Tranås föll förvisso nu senast, men det var mot suveräna Kristianstad och Taif har varit väldigt starka sett till det helhetsmässiga de senaste veckorna. Tranås vann dessutom när lagen möttes senast. Smålänningarna lär få med sig minst en pinne från den här tillställningen.

***

Kallinge/Ronneby - Tyringe

Matchtips: 1.
En måste-vinna-match för Kallinge/Ronneby i AllEttan-jakten. Formen är god. Tre vinster i följd imponerar. Tyringe har förlorat de tre senaste bataljerna och slår ur underläge i kväll. Skåningarna har dock ett hyfsat läge. Faktum är att lagen vann det senaste mötet mot Krif. Blekinge-gänget är emellertid hemmastarka och har ett bättre lag. Känslan är att Kallinge/Ronneby tar tre poäng.

Södertäljes tränare uppges vara ifrågasatt av många spelare - men lagkaptenen dementerar

Ett antal Södertälje-spelare är kritiska till Mats Waltin. Det finns en spricka mellan ett flertal SSK-spelare och tränaren - åtminstone enligt LT:s uppgifter.

Spelarna uppges bland annat vara kritiska till det faktum att Waltin har stuvat om i formationerna lite väl mycket emellanåt.

Lagkaptenen Johan Skinnars dementerar dock uppgifterna.
- Det där är ingenting jag märkt av. Stämningen är bra. Waltin är tränare, vi är spelare. Det är bara att följa hans direktiv, säger SSK-forwarden till LT.

Skinnars om dialogen mellan spelarna i laget och Mats Waltin.
- Den är bra, det finns alltid diskussioner och det är bara utvecklande. Visst, alla är inte alltid bästa vänner men så är det i alla lag. Waltin är alltid välkomnande till synpunkter och jag tycker att han återkommande säger att hans dörr alltid är öppen om man vill prata om något, säger Johan Skinnars till tidningen.

Leksandsmålvakten hyllas

Atte Engren var en av förgrundsfigurerna när Leksand - överraskande nog - betvingade Växjö och tog tre viktiga poäng.

Den KHL-meriterade målvakten har varit riktigt bra, rent spelmässigt, i allmänhet den här säsongen.

Finländaren hyllas av LIF-liraren Janos Hari.
- Atte är bra och så får han mer hjälp av oss utespelare nu också. Det är otroligt viktigt med en bra målvakt när man är bottenlag. Har man inte det så är man chanslös att vinna matcher, säger Janos Hari till Dalarnas Tidningar.

Kristianstad ska förstärka laget med minst två spelare till

I går blev det officiellt att Lucas Venuto lämnar Hockeyettan Södra-serieledarna Kristianstad för spel i ECHL.

Målsättningen är att hitta en ersättare inom någon vecka, uppger sportchefen Joakim Johansson på KIK:s Facebook-sida.

Det kommer dyka upp fler förstärkningar framöver.

Skåne-klubben ska nämligen - enligt Dragskotts källa - även förstärka laget med en back. Det handlar om en namnkunnig pjäs.

Leksandsfansen hyllar laget efter segern mot Växjö