fredag 19 maj 2017

Skellefteå-nyförvärvet hyllas

Morgan Ellis är värvad som en tilltänkt spetsback i Skellefteå. Kanadensaren saknar dock SHL-erfarenhet och "risknivån" är vanligtvis relativt hög när det handlar om nordamerikanska nyförvärv som aldrig har spelat på svensk mark tidigare.

Axel Holmström - som avslutade säsongen i samma lag (Chicago Wolves) som kanadensaren - tror emellertid att den offensivt skicklige backen kommer göra succé i SKE.

Holmström om den NHL-meriterade backen.
- Jag är riktigt imponerad. Han är skottvillig, rejäl och ser ut att ha hyfsade händer och bra skridskoåkning, säger den före detta Skellefteå-forwarden till Norran.

SKE-bekantingen anser att Morgan Ellis var Chicago Wolwes bäste back i AHL-slutspelet, berättar han för Norran.

Flera SHL-klubbar har visat intresse för den NHL-meriterade centern

Leksand kan som bekant troligtvis glömma Jacob de la Rose redan nästa säsong till följd av degraderingen till HockeyAllsvenskan.

Spel i SHL är dock mycket möjligt. Ett flertal SHL-klubbar har visat intresse för den NHL-meriterade centern, enligt uppgifter till Värmlands Folkblad.

Färjestad är ett intressant alternativ för 21-åringen.
- Det är klart att Färjestad alltid är intressant i och med att jag är värmlänning, har vuxit upp här och kollat på dem när jag var liten. Färjestad kommer alltid vara ett väldigt bra alternativ för mig, säger Jacob de la Rose till tidningen.

Den före detta Leksandsliraren svarade för 31 poäng på 62 AHL-matcher och bokfördes för nio NHL-bataljer den gångna säsongen.

Luleås general manager: "Sen kommer jag inte gå in i detalj på vad det innebär"

Det har ryktats om det en längre tid. I dag blev det officiellt att skadebenägne Daine Todd lämnar Luleå.

Beslutet är ömsesidigt, men det var LHF som var drivande i processen, berättar general managern Stefan "Skuggan" Nilsson för NSD/Kuriren.

Luleås avsikt är att få in en annan spelartyp på kanadensarens position.
- I grund och botten är det för att vi söker en annan profil på den positionen. Sen kommer jag inte gå in i detalj på vad det innebär, utan vi söker en annan backprofil helt enkelt, säger LHF:s general manager till NSD/Kuriren.


Den poängstarke forwarden förstärker Hockeyettan-laget

Inget är officiellt ännu. MrMadhawk.se kan dock - via Twitter - avslöja att poängstarke Viktor Hertzberg förstärker Hudiksvall.

Den 26-årige Frölunda-bekantingen med de allsvenska meriterna har mäktat med hela 129 pinnar på 110 Hockeyettan-matcher.

U16-landslagsmeriterade Hertzberg spelade bara sex matcher (Sundsvall) i fjol på grund av skadeproblem.

Karlskrona-backen hamnar i den allsvenska klubben

Gustav Ahnelöv har tillhört Karlskrona de två senaste säsongerna, men bara fått spela sporadiskt på SHL-nivå.

Nu står det klart att backen lämnar KHK.

Södertälje är närmare bestämt den nya klubbadressen, avslöjar välinitierade UppdragSport.

Ahnelöv var mestadels utlånad för allsvenskt spel (Oskarshamn och Västerås) i fjol.

Back med allsvenska meriter till Skövde

Skövde förstärker backbesättningen. Det handlar om en hemvändare: SIK-produkten Albin Lindgren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Den 21-årige backen bokfördes för sex allsvenska matcher med Västerås i fjol och svarade för nio poäng på 25 matcher i Kallinge/Ronneby-tröjan.

Sportchefen Hans Ljunggren om den högintressanta värvningen.
- Albin är en skridskoskicklig back med starka offensiva kvaliteter vilket han inte minst visade under säsongen 2015-2016 då han noterades för hela 30 poäng (7 mål och 23 assist) på 35 matcher med SIK. Vi är mycket glada för att Albin valt att återvända till moderklubben och hans påskrift betyder också att vi för tillfället är klara med backsidan, säger Skövdes sportchef till klubbens hemsida.

HV71:s reklamfilm för säsongskortsförsäljningen