torsdag 1 juni 2017

Blekinge-klubbens marknadschef: "Vi var lite dopade när KHK, OIK och Mörrum spelade i samma serie"

Kallinge/Ronneby har nya skatteskulder. Den här gången handlar det om drygt 100.000 kronor hos Kronofogden.

Kostnadssidan är inte anledningen till att Blekinge-klubben har det tungt ekonomiskt, utan det är intäktssidan som är för svag.

Marknadschefen Mats Malmqvist om ovanstående.
- Det är publiktappet som har gjort det. Vi var lite dopade när KHK, OIK och Mörrum spelade i samma serie, säger han till Blekingesport.

Mats Malmqvist anser att ett framgångsrikt lag och ett bra matcharrangemang är grunden till att få ordning på intäktsbiten.

Backen med 475 allsvenska matcher på meritlistan kan hamna i Hockeyettan-laget

Det har - något som VIK Fan Central snappat upp - ryktats att rutinerade Fredrik Sandgren är aktuell för Västerås.

Sportchefen Patrik Zetterberg konstaterar att Sandgren finns med på klubbens lista, men vill inte gå in på mer detaljer än så.

Den 34-årige backen kommer närmast från spel i den slovakiska högstaligan.

Sandgren har i övrigt bland annat ett förflutet i Almtuna på allsvensk nivå och kan ståta med 475 matcher i den ligan.

Hockeyettan nästa för Timrå-målvakten

Halmstad har gjort klart med en högintressant förstärkning på målvaktssidan. Det rör sig om Adam Ohre.

Den 20-årige burväktaren har varit backup i Timrå de senaste säsongerna och fick chansen i 18 tävlingsbataljer den gångna säsongen.

Adam Ohre ser fram emot att representera Hammers.
- Ja, jag har pratat med min kompis Anton (Avehag som förlängde med Hammers i veckan) och andra och bara hört gott om Halmstad, både som stad och klubb. Jag har bott i Sundsvall i hela mitt liv så bara det blir nytt i sig. Sedan att gå ner en serie behöver inte alls vara ett kliv bakåt i karriären, säger Halmstads nyförvärv till Hallandsposten.

Kommunen har inte för avsikt att ge Karlskrona mer pengar än planerat

Karlskrona har som bekant ekonomiska besvär. Bokslutet för den gångna säsongen landade på minus drygt sex miljoner kronor.

KHK kan dock inte räkna med något extratillskott från kommunens sida.

Kommunalrådet Patrik Hansson om det aktuella läget.
- Kommunen gjorde ett jättestort åtagande i och med utbyggnaden av arenan och restaurangdelen i raketfart. Vi har skapat förutsättningar för att KHK ska dra in mer stålar. Så vi kommer inte att utöka vår sponsring till föreningen, säger Patrik Hansson till Blekingesport.

Hansson ser ljust på Karlskronas framtid. Inte minst med tanke på klubbdirektören Charlotte Gustavssons intåg i klubben, berättar han för tidningen.

Plus i kassan för Hockeyettan-klubben

Tranås har inte presenterat bokslutet ännu, men kan avslöja att klubben kommer visa ett positivt resultat för den gångna säsongen och har ett eget kapital.

"För alla inblandade som genom åren kämpat för föreningen kan vi nu skicka dessa positiva signaler. Detta innebär att föreningen uppfyller licensnämndens krav för föreningar i Hockeyettan, att dessa skall ha ett positivt eget kapital per den 30/4 2017", skriver ordföranden Peter Josefsson på klubbens hemsida.

Peter Josefsson om anledningen till det starka resultatet:

"Anledningen till det positiva resultatet är att omsättningen varit fortsatt stabilt samt det bidrag vi erhöll från Cemoni Olsson vid Tranåsgalan i november 2016 kombinerat med att vi lyckats hålla nere våra kostnader", skriver Tranås ordförande.

Christian Jaros hyllar Luleås general manager efter NHL-kontraktet

Christian Jaros - som skrev på ett kontrakt med Ottawa Senators för några dagar sedan - är mycket tacksam över tiden i Luleå.

Den slovakiske stortalangen hyllar bland annat Stefan "Skuggan" Nilsson, tillika LHF:s nuvarande general manager som var ungdomssportchef i klubben när Jaros anslöt.

Jaros om "Skuggans" betydelse.
- Jag vill rikta ett speciellt tack till "Skuggan". Han gav mig chansen att komma till Sverige och spela för Luleå Hockey. Han tog mig till det första laget och han gav mig sen chansen att spela under Joakim Fagervall, säger Christian Jaros till NSD/Kuriren.

Slovaken hamnade i Luleå 2013 och slog igenom på A-lagsnivå under den andra halvan av säsongen 2014/2015.

Tyringes nye tränare: "Det andas hockey här"